Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Domyślnie ostre czy nie ???

Witam wszystkiech to mój pierwszy post, ale forum czesto podczytuje

Fotkę robiłam D60 kitowym obiektywem...czy mi się wydaje czy jest nieostra??? Juuż głupieję

http://www.speedyshare.com/798391887.html

Domyślnie

nieostra
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Ostrość ustawiła "się" na tym pionowym elemencie, a przypuszczam że pytasz o ostrość tej kulki w środku kadru.

Domyślnie

Zdjęcie ze zbyt małej odległości jak na mój gust. Głebia bardzo mała i dlatego ostry jest tylko trzon. Oddal obiektyw lub zastosuj dużo wyższą przysłone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    Zdjęcie ze zbyt małej odległości jak na mój gust. Głebia bardzo mała i dlatego ostry jest tylko trzon. Oddal obiektyw lub zastosuj dużo wyższą przysłone

dziekuje wszystkim za rady, mam aparat drugi dzień i dopiero eksperymentuję...rzeczywiście chodziło mi o kulkę i być może odległość była za mała, alefotkę robiłam z ustawieniami standardowymi na makro.

Oszczędny w słowach Awatar Nekosh
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Monicoor Zobacz posta
    dziekuje wszystkim za rady, mam aparat drugi dzień i dopiero eksperymentuję...rzeczywiście chodziło mi o kulkę i być może odległość była za mała, alefotkę robiłam z ustawieniami standardowymi na makro.
    Ustawienia makro to jest to
    [SIZE="1"][COLOR="Gray"]Pozdrawiam Piotrek portfolio

Domyślnie

nabijasz sie??? po cos ten tryb chyba jest:>

Domyślnie

Kitowy obiektyw nie nadaje sie do makro
    Chyba ze pobawic sie w jakies soczewki, odwrocone obiektywy i inne duperele, ale to inna bajka.
    Puszka: D70s | Obiektywy: N18-70, S70-300 APO DG | Szmery bajery: Velbon CX-660, Lowepro CompuDaypack, DCR-250 | flickr

Domyślnie

nazwijmy to pseudomakro, no nic poprobuje jutro ze statywem, moze mi ręce latają

Domyślnie

To nie ręce się trzęsą, wg mnie ta kulka to poprostu trudny deseń dla autofokusa.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów