Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Domyślnie

Cholera, no to nie mam pomysłu... Serwis?..

Domyślnie

Moze jesli chodzi o zoomy to "kundla" mozna miec tylko jednego. Ze stalkami i szklami nikkora wszystko dziala tak jak powinno. Niedlugo zamieniam Tamrona na Nikkora 17-55 i mam nadzieje ze wszystko bedzie dzialac jak nalezy .
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez charmside Zobacz posta
    Moze jesli chodzi o zoomy to "kundla" mozna miec tylko jednego[...]
    Dlaczego???

Domyślnie

Nie mam pojecia to tylko taka wolna mysl nie poparta doswiadczalnie

A moze kolega Xathloc ma Tamrona i Tokine i moglby to sprawdzic??
    Blog

Domyślnie

Mam trzy tampony i sigmę. Jedyny problem wystąpił z T17-50, ale ja nie robię testów (po prawdzie to się ich nawet boję, bo dzięki nim wychodzą różne dziwne rzeczy, których człowiek robiąc zdjęcia nie zauważa).

Domyślnie

Znalazlem cos na Flickr'u tutaj. Czyli wychodzi na to ze dla Tamronow i Tokin jest mozliwe tylko jedno ustawienie. A szkoda, szkoda...
    Ostatnio edytowane przez charmside ; 27-08-2008 o 15:32
    Blog

Domyślnie

Bardzo przepraszam, ale to jakaś paranoja. Sprawdziłem 3 tampony (T17-50, T28-75, T90) i nie ma ŻADNEGO problemu z ustawieniem dla nich różnych wartości korekcji,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xathloc Zobacz posta
    Bardzo przepraszam, ale to jakaś paranoja. Sprawdziłem 3 tampony (T17-50, T28-75, T90) i nie ma ŻADNEGO problemu z ustawieniem dla nich różnych wartości korekcji,
    To nie mam pomyslu.

To z Flickr'a:
    This issue is consistent across all the 3rd party lens manufacturers. They basically use the same CPU chip in all their lenses. It is the CPU chip that has the identifier number, so there is a real good chance that many different lenses from the same manufacturer will have the same ID number, which you have found to be true. There isn't anything that can be done.

Fakt ze post dotyczyl szkiel ze stajni TOKIN'y, a nie Tamrona. Pomieszalem troche
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xathloc Zobacz posta
    Ja tez moge sobie ustawic rozna korekte tylko musze w przypadku Tokiny i Tamrona robic to recznie.

Mam mala prosbe Xathloc, sprawdzilbys cos dla mnie?
    Mianowicie chodzi o to zebys zrobil cos takiego:
    Podpial sobie Tamrona 17-50 zapisal dla niego korekte jakas przykladowa np +4, nastepnie podpial Tamrona 28-75 i sprawdzil jaka masz ustawiona dla niego korekte zaraz po podpieciu. Czy widnieje +4 (jak dla 17-50) czy widnieje 0 (jesli nie robiles dla 28-75 korekty wczesniej powinno byc 0)?

Z gory dziekuje za chwile poswieconego czasu.
    Blog

Domyślnie

Tak jak odpowiadałam Ci na PW robiłem to już wcześniej, body bez problemu rozpoznawało każdego przypiętego Tampona i ustawiało odpowiednią korekcję. T17-50 wylądował w serwisie, bo nie podobało mi się, że wymagał ustawienia +17, podczas gdy T28-75 chodził na +3, a T90 na +1,

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów