Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez charmside Zobacz posta
    No to wszystko jasne . Dzieki
    Kolega dalej nie wie, że nic nie wie
    Korpus sam automatycznie nie ustawia żadnej korekty, a jedynie rzopoznaje szkło po ogniskowej i jeśli dla takiego szkła była wcześniej przeprowadzana korekta i zapisana w ustawieniach body przypisuje ją dla obiektywu aktualnie zapiętego do body pod warunkiem, że to szkło o tych samych ogniskowych i ten sam model.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arczibald zerknij na moją stopkę połowa to pogardliwie zwane kundle i daje się przypisać jakie tylko chcesz szkła i wcale z kundla mnie jest źle. Gorzej, że markowe szkła wymagają często i gęsto porządnej korekcji zazwyczaj FF.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 26-08-2008 o 11:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Arczibald zerknij na moją stopkę połowa to pogardliwie zwane kundle i daje się przypisać jakie tylko chcesz szkła i wcale z kundla mnie jest źle. Gorzej, że markowe szkła wymagają często i gęsto porządnej korekcji zazwyczaj FF.
    Ano właśnie, coś mi nie pasowało Czyli u kolegi charmside właściwie nie powinno występować takie zjawisko...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Korpus sam automatycznie nie ustawia żadnej korekty, a jedynie rzopoznaje szkło po ogniskowej i jeśli dla takiego szkła była wcześniej przeprowadzana korekta i zapisana w ustawieniach body przypisuje ją dla obiektywu aktualnie zapiętego do body pod warunkiem, że to szkło o tych samych ogniskowych i ten sam model.
    No to czegos tu nie rozumiem. Moze wytlumacze jeszcze raz.
    Podpialem sobie Tamrona, po sprawdzeniu wyszlo ze na +17 dziala OK. Dalej podpialem sobie 50tke i w menu w tym samym miejscu gdzie dla Tamrona mialem +17 teraz widnieje 0. Na koniec podpinam sobie Tokine i co widze, +17. Wydaje mi sie ze powinno byc 0 tak jak bylo dla 50tki. Cos zle rozumiem??? Czy cos zle dziala?
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arczibald Zobacz posta
    Ano właśnie, coś mi nie pasowało Czyli u kolegi charmside właściwie nie powinno występować takie zjawisko...
    No wlasnie nie powinno, a jednak wystepuje.
    Blog

Domyślnie

Jak podpinasz Tamrona to puszka widzi 17-50 f 2,8 - tak? A jak Tokinę to co widzi? W sensie w menu korekty AF?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arczibald Zobacz posta
    Jak podpinasz Tamrona to puszka widzi 17-50 f 2,8 - tak? A jak Tokinę to co widzi? W sensie w menu korekty AF?
    Jak podepne Tokine to widzi w menu korekty 17-50 f/2.8 czyli wychodzi ze Tamrona.

Moze sprobuje wykasowac Tamrona z listy, podepne Tokine i przeprowadze niby korekte dla niej. Zobacze jak bedzie wykrywal Tamrona po zmienia szkla.
    Ale to dopiero wieczorem, bo w pracy jestem i wypadalo by popracowac troche
    Ostatnio edytowane przez charmside ; 26-08-2008 o 13:52
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez charmside Zobacz posta
    ...Moze sprobuje wykasowac Tamrona z listy, podepne Tokine i przeprowadze niby korekte dla niej. Zobacze jak bedzie wykrywal Tamrona po zmienia szkla...
    O właśnie. Czekam za efektami

Domyślnie

No to sprawidzilem. Skasowalem Tamrona w menu precyzyjnej korekty, podpialem Tokine ustawilem przykladowa korekte +2 i w menu patrze, a tam 12-24 f/4 wiec wszystko sie zgadza. Dalej podpialem 50tke, patrze a w menu 50mm f/1.8 - zgadza sie . Teraz kolej na Tamrona - podpinam i co sie okazuje? Ze teraz Tamron zostal wykryty jako Tokina z korekta +2 czyli taka jaka ustawilem na poczatku dla Tokiny. Nie wiem o co chodzi???
    Ostatnio edytowane przez charmside ; 26-08-2008 o 19:12
    Blog

Domyślnie

Czyżby jedno z tych szkieł miało coś nie halo z procesorem?.. W sensie niekompatybilności z body?.. Bez sensu, bo wyłączanie / włączanie korekty za każdym razem to lipne rozwiązanie... Sprzedawać jedno ze szkieł to też takie rozwiązanie, że szkoda gadać... A może spróbuj przypisać nr do każdego z tych szkieł, choć szczerze wątpię, żeby pomogło...

No i jeszcze jedno - masz zaktualizowane oprogramowanie? Bo to ponoć lek na całe zło

Domyślnie

Probowalem z przypisywaniem numerow. Nic nie pomaga

Oprogramowanie 1.03 bylo juz wgrane jak kupowalem body. Wiec nie musialem tego robic.
    Blog

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów