Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Domyślnie

Na mnie update nie dziala a powiedz mi jak wygladaja te korekty w stosunku do odleglosci, np. z bliska twarz i cala sylwetka bo ja musze kombinowac i zmieniac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    LOL

Świetny jest w takim razie ten D300
    Jedni piszą, że z szkłami N jest extra, drudzy, że wręcz odwrotnie
    Jakby nie to ISO to chyba bym się wkurzył, że go kupiłem A na serio - mój z testowanymi do tej pory Nikkorami BEZ NAJMNIEJSZYCH ZASTRZEŻEŃ... Do D80 też musiałem "dobierać" Tamrona 17-50, Sigmę miałem tylko 17-70/2,8-4.5 i niestety na szerokim kącie miałem BF, więc generalnie podobna sytuacja...

Ale na wątpliwe pocieszenie mogę dodać, że mój znajomy ma Canona D30 i 350 (czy cóś ) i do tego Canonowski 70-200/2,8 - z D30 ma FF na odległości 20m na metr, a z 350 szkoda gadać... i nie ma kalibratora O problemach związanych z Minoltą, którą posiadałem przed Nikonem to już w ogóle nie ma sensu pisać, więc... dobrze nie jest, ale i tak nie najgorzej

Domyślnie

u mnie jakos to wszystko normalnie dziala AF trafia w punkt i nie ma znaczenia jakie szklo jest podpiete

Domyślnie

wyglada to niezle ale szalem bym tego nie nazwal ... da sie robic zdjecia ...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez themoon Zobacz posta
    ten typ tak moze miec i jednoczesnie ten typ ma tzw. precyzyjna korekte ktora pozwoli na skalibrowanie puszki do szkla lub innych 12tu.
    pozdr...
    musisz potestowac.
    Dokładnie ten typ tak ma D300 i cierpi na hroniczy FF. W sumie bez znaczenia jakie szkła używamy, jakiego producenta. Jeśli robi skuchę w ostrzeniu nawet na szkle które nie wymagało regulacji (co się zdarza bardzo rzadko) to zawsze wali w FF, a nigdy BF.
    Jedyny ratunek dość skuteczny to ta regulacja w body która jest pomocna jeśli szkło jest sprawne i z korpusem nie ma coś bardziej na rzeczy typu brudne czujniki AF lub uszkodzone.
    FF które serwuje D300 trzeba polubić i nauczyć się z tym żyć
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 25-08-2008 o 16:05

Domyślnie

Dzis sprawidzilem reszte szklarni.
    Tamron 17-50 (+17) czyli ff
    N50 f/1.8 (0) czyli OK
    N18-70 (0) czyli OK
    N70-300VR (0) czyli OK
    Tokina 12-24 (0) znow Ok

Wniosek nasuwa sie jeden - z nikorami wszytko gra

A teraz pytanko. Po podlaczeniu Tamrona, body go wykrywa i automatycznie ustawia korekte +17 i to jest zrozumiale, po podlaczeniu np 50tki lub innych nikkorow korekty nie ma czyli 0, rozpoznaje obiektywy fajna rzecz . Lecz po zapieciu Tokiny body ustawia +17 tak jak bylo dla Tamrona. Czemu tak sie dzieje? Czy mozna cos przestawic zeby Tokine i Tamrona D300 traktowal jako dwa osobne szkla i nie ustawial w nich tej samej korekty, bo tokina jej przeciez nie potrzebuje? Co zrobic w takim przypadku? Czyzbym musial wylaczac korekte recznie po zapieciu Tokiny? Niebardzo mi sie to podoba, bo z pamiecia kiepsko
    Ostatnio edytowane przez charmside ; 25-08-2008 o 22:40
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

charmside, Nikon dał ci możliwość regulacji i wykrywania jednego kundla, ciesz się z tego , a nie biadol
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

No to wszystko jasne . Dzieki
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

ja rozumiem ze jasne szkla sie testuje bo tam GO jest naprawde mala ale N 18-70 czy Tokine 12 -24 czy N 70-300 :d czy przy przeslonach ktore oferuja wylapie sie ten problem ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    charmside, Nikon dał ci możliwość regulacji i wykrywania jednego kundla, ciesz się z tego , a nie biadol
    Tzn. że nie da się używać kilku kundli i dla każdego ustawić osobno regulacji?.. Serio pytam, bo nie wiem, a trochę mnie to zaskoczyło...

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów