Dziękuję wszystkim za wpisy, nie sądziłam że się tak ruszyPo południu postaram się napisać coś szerzej na temat obróbki do bw, a teraz muszę uciekać gdyż jestem mamą na pełnym etacie
![]()
Szukaj
Dziękuję wszystkim za wpisy, nie sądziłam że się tak ruszyPo południu postaram się napisać coś szerzej na temat obróbki do bw, a teraz muszę uciekać gdyż jestem mamą na pełnym etacie
![]()
No to i tu wypada napisać
Oczywiście, że świetna robota - normalnie jestem z Ciebie dumny
Pozdr.![]()
Świetna obróbka, dobre zdjęcia. Czekam na jakiś opis z niecierpliwością.
Aga, świetne portreciki Twojego syna
Gratulejszyn i miło, że tu jesteś
Muszę jeszcze poszperać za zdjęciami Zojeczki
Pozdrufka![]()
Dla mnie bomba, zwłaszcza 4 i 5. Konwersja do b/w może kontrastowa, ale wg mnie ciekawa do tego typu zdjęć. Podoba mi sie
pozdrawiam
D70S + N 18-70/3.5-4.5 + N 50/1.8 + T 55-200/4-5.6 + S 10-20/4-5.6 + SB600
Your eyes see only what your mind is prepared to comprehend - Henri Bergson
ni epodoba mi sie plastikowa obrobka ktora widac z kilometra
swietne prace, daleko mi jeszcze :]
puszka i kilka słoików....
Dzięki że przerwałeś tę ciszę i pozdrawiamy Twojego sześciolata
Zaraz postaram się napisać jak robie bw
Dzięki Arturku to tak trochę dzięki Tobie
Dziękuje
Dzięki Marek i pokaż nam Zojke
Te dwa zdjęcia należą do tych które lubie najbardziejDzięki i Pozdrawiam
Hmm, nikt nie powiedział, że będzie łatwoWidze że robisz znakomite zdjęcia, a ja dopiero raczkuje w temacie, obróbkę robię na czuja bez żadnej zgłębionej wiedzy, chętnie usłyszę jakieś rady jak robić żeby było lepiej i żeby nie było jej widać z kilometra
Bardzo dziękuję![]()
Bardzo wszystkim dziękuje za wpisy i serdecznie wszystkich Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o konwersję do Czarnobieli to generalnie mam ulubiony jeden sposób dzięki któremu oczy w portrecie nie robią zbyt ciemne![]()
Obróbki dokonuje w Ps lub LR
Kolor usuwam w trybie lab czyli mode-lab- na kanale lightness usuwam a i b potem Alpha 2 - mode- Grayscale - RGB Color, następnie dopieszczam najcześciej przyciemniam na warstwach i to wszystko
Ładne bw moim zdaniem można też uzyskać z Lightrooma wystarczy zdjąć kolor i pokręcić suwaczkami![]()
Skontaktuj się z nami