Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: ZOO Opole

Domyślnie ZOO Opole

Witam wszystkich szanownych forumowiczów
    Są to moje pierwsze zdjęcia pokazane szerszej publiczności(Wam).
    Liczę na konstruktywna krytykę

1 Lilia

2 Kraty...

wiem że trochę źle wyostrzyłem zamiast na ptaka to na kraty, ale jakoś podoba mi się to zdjęcie i mam nadziję że Wam również przypadnie do gustu.

Pozdrawiam
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Zajmij sięfotografowaniem krat nieżle ci wychodzą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominikmiz Zobacz posta
    miała być konstruktywna krytyka...
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

pierwsze oklepane

drugie niezbyt udane do tego ten paskudny bokeh
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominikmiz Zobacz posta
    Takie komantarze to sobie daruj mlody czlowieku.

1sze jest calkiem ok. Taka popularna fota albumowa. Moze troche bym kadrowal z innej perspektywy

2gie niestety na nie. Piszesz, ze wyszlo przypadkiem, ale powiem Ci, ze jest to pewien pomysl. Tzn. ja to widze tak, ze jesli bylby na zdjeciu jakis szympans ze smutna mina, zwiekszyl bys GO i zmienil perspektywe to ostrzenie na kraty byloby pomyslem na pokazanie niewoli zwierzaka. A tak... niestety.

P.S.

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    [...]paskudny bokeh
    faktycznie, bokeh tragiczny, ale coz mozna wymagac od tekiego szkla.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

i o taka krytykę chodzi
    1 niestety kadrować z innej perspektywy nie mogłem bo z prawej krzaki z lewej jakieś inne chabazie a z drugiej strony woda a ja niestety po wodzie nie chodzę
    2 teraz już wiem że przydałoby się to większe GO i ostrzenie na ptaka ale no niestety wtedy jeszcze tego nie wiedziałem.
    dziękuje za wypowiedzenie się i czekam na dalsze komentarze.

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    1 niestety kadrować z innej perspektywy nie mogłem bo z prawej krzaki z lewej jakieś inne chabazie a z drugiej strony woda a ja niestety po wodzie nie chodzę
    Bardziej mi chodzilo o to zebys zszedl blizej gleby czyli padl na klate No chyba, ze tez byly chaszcze... choc mogles je przydeptac jak byly trawiaste
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Bardziej mi chodzilo o to zebys zszedl blizej gleby czyli padl na klate No chyba, ze tez byly chaszcze... choc mogles je przydeptac jak byly trawiaste
    hmm no wiesz wszystko jest możliwe ale nie sądzę żeby to było prawidłowo zrozumiane przez być może przyszłych teściów(taka niby rodzinna wycieczka )

Domyślnie

Jednyka ładna. Bardzo przypomina mi jakąś windowsowską tapetę. Pomysł nie najoryginalniejszy, ale realizacja OK.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Ja w sprawie dwójki Ciekawe, że kadr jest zdynamizowany przez przekątne kraty, to wg mnie gra dobrze. Może bym ciut przybliżył ptaka, i za resztą - go... po za tym, takie więzienno-smutne foty widzę w BW. Serdeczności

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów