Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Lilia

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie Lilia

Lilia wodna

Domyślnie

bardzo ladne , czysty kadr ,fajne odbicie w wodzie , super .

Domyślnie

ciąć, ciąć, ciąć - jak chcesz - ale ciąć
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Nie wydaje mi się, żeby cięcie było dobrym wyjściem. Jak go potnę, to nie będzie miał czym oddychać. Będzie wtedy wyglądał jak w sklepie z kwiatami w jakiejś sadzawce. A tu nie chodzi tylko o kwiat, ale i o otoczenie, w którym sobie tam żyje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eldritch Zobacz posta
    ciąć, ciąć, ciąć - jak chcesz - ale ciąć
    Jak..?...pokaż...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Jak..?...pokaż...
    Pzdr
    Andrzej
    borregard to tylko moja sugestia - wydaje mi się że to zdjęcie (które bardzo mi sie podoba - zwłaszcza woda i odbicie), można spokojnie przyciąć - od bardzo znacznego przycięcia do lekkiej korekcji - w zasadzie każdy sposób przycięcia będzie tu IMHO dobry bo rozłożenie akcentów na zdjęciu jest byle jakie - a szkoda. Ni jak sie to zdjęcie ma do zasad kompozycji, ani tu nie wyeksponowano planów, ani nie ma "złotego podziału". Dlatego JEDYNIE sugeruję autorowi próbę dokadrowania...

wszystkie poniższe zdjęcia to tylko propozycje - sam nie wiem która dobra/najlepsza ale ja bym je ciął... jakkolwiek ale ciął... ale to ja bym tak zrobił - każdy ma prawo do swojego zdania - prawda?

może tak, a może inaczej:

a najbardziej to chyba tak:
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Znam zasadę "złotego podziału". Ale przy tych wszystkich cięciach, kwiat nie ma czym "oddychać". Poza tym światło na liściach z tyłu też ma znaczenie. A obcinając ba wyrzucając to, odbieramy znaczenie tym liściom. Takie jest moje zdanie.
    W ostatnim cięciu, wygląda tak jakby zaraz cały świat miał się "zwalić na głowę" temu biednemu kwiatuszkowi.

Domyślnie

werwolf, oczywiście...

dla mnie jednak w tym zdjęciu te zielone liście są w ogóle zbędne - i gdyby ich nie było, a także gdyby kwiat był cały ostry - i wszystko jakoś konkretnie wykadrowane do zdjęcie byłoby SUPERDOKWADRATU!

Fantastycznie wyszła woda i odbicie oraz ten "skóropodobny" liść!

PS w ostatnim cięciu podkreśliłem tylko symetrię tej kompozycji.

Domyślnie

Tak "naprawdę" to jest Grążel biały.Zdjexie sympatyczne a najlepsze odbicie w wodzie.Poszukałbym jednak lepszego kadru i swiatła.
    Spróbuj bardzo wszesnie rano albo pod wieczór.Kompozycyjnie to prawa ciemna część zbyt ciązy.
    Sam Grążel naswietlony OK,ale cos za cos.
    Ogolnie IMHOm nieżle,ale można nad tematem jeszcze popracować?
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eldritch Zobacz posta
    werwolf, oczywiście...

dla mnie jednak w tym zdjęciu te zielone liście są w ogóle zbędne - i gdyby ich nie było, a także gdyby kwiat był cały ostry - i wszystko jakoś konkretnie wykadrowane do zdjęcie byłoby SUPERDOKWADRATU!

Fantastycznie wyszła woda i odbicie oraz ten "skóropodobny" liść!

PS w ostatnim cięciu podkreśliłem tylko symetrię tej kompozycji.
    Ok, coś pokombinuję, jeszcze troszeczkę go potnę, i bardzo dziękuję za komentarze do tego zdjęcie.
    Naprawdę doceniam Twoje uwagi.

Uprawnienia umieszczania postów