Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Skate Trip Poznań

Zabawa na desce. Takie Street Photo. Czekam na opinie

www.shogoon.pl D300 z gripem nikor 50 1.8D, sigma 24-70 2.8, 60tka Macro 2.8, sigma 70-200 2.8 EX DG IF HSM APO and DiGimate i cały czas zbieram na resztę

Domyślnie

Jak dla mnie to deskorolka jest sportem dynamicznym. Na twoich zdjęciach jest tyle dynamiki co przy pojedynku szachistów o ile nie mniej.
    Po co na 1 i 3 rozmyłeś wszystko poza kolesiem na deskorolce - słyszałeś może o głębi ostrości. Może warto poczytać zamiast trzepać na ślepo z auto.
    Fotografia to nie wciskanie guziczka jak popadnie.
    Pomyśl co chcesz mieć na focie
    Gdzie się ustawić żeby kadr był ciekawy
    Jaki Obiektyw
    Przemyśl co chcesz zrobić
    Pooglądaj sobie foty z gazet zawodów związanych z deskorolką i pewnie sam sobie odpowiesz na pytanie co można sądzić o tych fotach

Domyślnie

DZiei stary za krytykę ale wiesz pewnie Cię zaskoczę ale słyszałem o głębi ostrości. No tak i jeszcze jedno na ślepo z Auto gdzieś poskładał to zdanie poczytaj gdzieś jak krytykować obiektywnie. Krytyka to nie jedno konstruktywne zdanie i bablanina niewyżytego oceniającego Hamuj. Przyjmuję to co napisałeś konstruktywnego i za to dziękuję a reszta do śmieci
    www.shogoon.pl D300 z gripem nikor 50 1.8D, sigma 24-70 2.8, 60tka Macro 2.8, sigma 70-200 2.8 EX DG IF HSM APO and DiGimate i cały czas zbieram na resztę

Domyślnie

Uważam ,że super uchwyciłeś i "zatrzymałeś" ruch. Dla mnie głębia na 1 i 3 jest Ok i oddaje atmosferę imprezy. Co do "krytyki" mudzina85 to chyba zbyt boleśnie odebrał ją na swoich fotkach i teraz jedzie z grubej rury bez zastanowienia .
    ruch mozna pokazać, ale można i zatrzymać tak jak TY. Odbiór zdjęć jak najbardziej pozytywny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek C Zobacz posta
    Uważam ,że super uchwyciłeś i "zatrzymałeś" ruch. Dla mnie głębia na 1 i 3 jest Ok i oddaje atmosferę imprezy. Co do "krytyki" mudzina85 to chyba zbyt boleśnie odebrał ją na swoich fotkach i teraz jedzie z grubej rury bez zastanowienia .
    ruch mozna pokazać, ale można i zatrzymać tak jak TY. Odbiór zdjęć jak najbardziej pozytywny
    gdzie ty tu widzisz glebie na 1 i 3, sztucznie wyblurowana w ps-ie
    moze nastepnym razem uzyj stalki albo jakiegos tele i zablokuj tryb auto,
    bo to zla droga jesli chcesz sie uczyc panie Wolodia
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

To że niby gdzie masz jakąkolwiek głębię ostrości na 1 i 3 Postać tylko ostra a cała reszta rozmyta w PS-ie albo innym programie... Hello

Domyślnie

bajzel w tle, nieciekawe triki, mdla winieta. I co najgorsze - obsesyjnie nienawidze dorabiania glebi ostrosci.

Domyślnie

Niestety, ale faktycznie PS'owa głębia ostrości to nie głębia. To wręcz odejmuje uroku. Ale dziwi mnie, że przy takich warunkach (jasno) i z takim sprzętem jak masz w stopce zrobiłeś takie fotki. Przy tej Sigmie co masz w stopce mogłeś się pokusić o jeszcze bardziej rozmyte tło. I nie potrzebny by był Photoshop. A kadry? Poprawne.

Domyślnie

ta sztuczna GO jest fatalna...
    1 była by ok - gdyby nie pare detali jak np kaweałek wystającego namiotu warki. O GO nie wspomnę.
    2. moze być
    3 - nie
    | D80 | T17-50 |SB 800 |

Domyślnie

Wołodia, jest fajnie gdyby jeszcze na fotce nr 3 uchwycić moment jak bohater podskakuje z deską i jest nad ziemią, byłoby imho wręcz świetnie. A co do poprzednich wypowiedzi o GO, to z mojego punktu widzenia jest akuratna - nie za duża nie za mala - w sam raz, odcina główną postać od tłumu gapiów. IMHO tylko się tak zastanawiam, czy nie można było skorzystać z zdjęć seryjnych (choć może skorzystałeś) - po prostu ubolewam, że bohater nie jest w jakiejś jeszcze bardziej niecodziennej pozie - bo ta jednak jest taka bym powiedział standardową A tak jest bardzo dobrze uchwycone. I mimo wszystko i tak 3ka najbardziej mnie urzekła, najbardziej ze względu na tłum gapiów i wspomniana już wyżej GO

E:
    Teraz spojrzałem na zdjęcie uważniej i faktycznie widać jakby GO zrobioną w PSie - aż wstyd że nie zauważyłem mimo wszystko przyznaję że 3ka zrobiła na mnie pozytywne wrażenie.
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów