Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Domyślnie Slajdy z Norwegii

Wróciłem z wyprawy do Norwegii. 8004 km, 16 przepraw promowych i 23 rolki filmow 120 plus ponad 1000 zdjec cyfrowych. Jesli sie spodoba bede was meczyc skanami. Pierwsza porcja z pierwszych filmow. Makabrycznie dlugo trwa to skanowanie. Wciaz lezy kilka filmow z Lofotow - zakatka wrecz doskonalego dla fotografow krajobrazu.

Acha, skany z Velvii i Provii. Obrobka w PS wlasciwie zerowa. No, zeby nie bylo to troche kadrowalem

Pozdrawiam i czekam na opinie sugestie zwlaszcza dotyczace samego skanowania.

MikeP

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Niestety ogladam na szajsowatym LCD wiec na niektorych fotach brakuje mi troche kontrastu, ale poki co jest bardzo przyjemnie.

Na skanowaniu sie nie znam wiec nic nie podpowiem powiem tylko tyle - czekam na wiecej

Domyślnie

hmm, no wlasnie sie zastanawiam, bo jakby nie bylo to Velvia to cholernie kontrastowy slajd...

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To moze byc problem mojego monitora, a nie Velvii trzeba poczekac na innych
    Ile czasu tam spedziles? Moze napisz jakas relacje w turystyce, moze byc nawet w tym watku, w ktorym pytales o Lofoty

Domyślnie

16 dni bylismy mala corsa. Zjechalismy Norwegie od polnocy (Lofoty az powyzej Narviku) az do Kristiansand na samiutkim poludniu. Srednia to 500 km na dzien, ale mozna mi wierzc lub nie nie bylo tego czuc ani troche. Super drogi, puste, piekno dookola. Swietny kraj na wyprawe foto.

A co do kontrastu to odleglosci pomiedzy niekturymi punktami na zdjeciu byly tak ogromne, ze nawet czyste norweskie powietrze oslabialo widocznosc stad moze faktycznie w oddali moze brakowac troche mocy

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

No to trzeba bedzie sie wybrac kiedys...

Jeszcze jedno - 7eczka moze odrobine za niebieska [ale to pewnie tez wina mojego monitora ]. Czekam na wieeeeeecej...

Domyślnie

3, 5, 7 bardzo mi się podobają. Najbardziej dwójeczka. Czekam na pozostałe zdjęcia.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Legnica/Wrocław

Domyślnie

dobre zdjęcia, na 2 fajna analogia - miniatury gór z piasku. Ale że połówki nie używałeś to się przyznaj! Pewnie z ręki robione i dlatego. Co to za sprzęt dokładnie jeśli można? Obiektywy etc...?

Domyślnie

Akurat w tych zdjeciach nie uzywalem nic. Ani polowki, ani polara. Zdjecia robione Hasselem z Planarem 80.2,8 i Distagonem 50/4. 1,2,4,5 to Velvia 50 z tego co widze, a pozostale Provia 100. No i wszedzie i zawsze statyw, zadne tam z reki

Domyślnie

Świetne zdjęcia, tchną analogiem i to ich... przynajmniej dla mnie niewątpliwy plus.
    A co do kontrastu. Ja bym zwalił na skaner. Różnie bywa z przeniesieniem DR slajdu w system zerojedynkowy
    A dwójeczke to chętnie bym na ściance zobaczył
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów