Szukaj
Fakturę widać, ale szczegóły gdzieś wcięło. Chyba nie powiesz mi, że nie ma tutaj "placków" które powstają po mocnym odszumieniu?![]()
JK, równie złośliwą litanię - odnośnie szumów, FF, rozpiętości i maglowania przy Rawach (o czym jeszcze nie wiemy więc nie wiem skąd ta opinia) - mógłbym wystawić zmianie poglądów/potrzeb użytkownikom forum Nikona.
Zastanawia mnie tylko po co na każdym kroku wtykasz tego swojego D3? już pół forum wie, że go posiadasz i jest on najlepszą obecnie puszką. Złośliwości i nowy Canon 50D ani trochę mu renomy nie odbiorą ani nie dodadzą więc bez obaw![]()
Ostatnio edytowane przez nowart ; 26-08-2008 o 15:39
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Oj bardzo jestem ciekaw tego Canona.... ale bez konkretnych testów wątek nadal pozostaje gdybaniem. Dla mnie amatora to wyższe używalne ISO jest jednak wielkim plusem
Mateusz Książkiewicz
Canon & Nikon
Dziś piszesz, że złośliwa, ale poczytaj sobie różne wypowiedzi na forach z 2005, 2006, początku 2007 roku. Wtedy takie porównania nie były to złośliwe? Złośliwe stały się jakiś rok temu, bo właściwie nie bardzo jest o czym dyskutować i co z czym porównywać. Tak się porobiło, że praktycznie pod każdym względem w czubie jest D3. W jednej kategorii nie jest najlepszy - ma tylko 12 mpix. Dlatego piszę o D3 jako o czymś, co dziś jest najwyżej postawionym rozwiązaniem w klasie sprzętu, o którym tu dyskutujemy. Określa pułap do którego można porównywać wszystkie Canony, Nikony, Sony, Olki. Tak się niestety porobiło i dziś nie ma na to rady. Może za miesiąc, może za dwa, może za rok, ale dziś nie. A na tego nowego 50D chyba D300 wystarczy, ale poczekajmy na jakieś konkrety, bo cztery sample to trochę za mało, żeby wpadać w zachwyt.
Jacek
To jest tylko taki mały OT, a Nowartowi chyba puszczają nerwy. Zbyt długo już czeka.![]()
Jacek
Jestem dziś spokojny jak nigdy
Ty wiesz, że piszesz nie na temat, inni widzą, że piszesz nie na temat, ja widzę to samo... jesteśmy zgodni jak rzadko kiedyJK, kolego uprzejmy - wykorzystaj w końcu te swoje cuda z torby i doskonałą wiedzę o cyferkach przekładając to na świetne foty zamiast prowadzenia ciągłych krucjat pod sztandarem D3
![]()
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Skontaktuj się z nami