Close

Strona 26 z 47 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 470

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    w zakresie GO faktura jest dobrze widoczna
    Ciekawe gdzie.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Fakturę widać, ale szczegóły gdzieś wcięło. Chyba nie powiesz mi, że nie ma tutaj "placków" które powstają po mocnym odszumieniu?
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Ciekawe gdzie.
    Nie widzisz ?..........ja tez nie
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    No właśnie. Kiedyś najważniejsze były szumy na wysokich ISO, ale pojawił się D3 i na CB szumy na wysokich ISO stały się mało ważne. Za to ważne zrobiło się ISO100. Kiedyś ponoć była ważna rozpiętość tonalna, ale po D3 już ważna nie jest. Jeszcze niedawno marudzili, że NEFy to nie są prawdziwe RAWy, bo są obrabiane przez soft - jakieś tam niby wyostrzania, odszumiania, itp., ale teraz już mieszanie softem w RAWach zaczyna przechodzić, a nawet zaczyna być dobrym rozwiązaniem. Ciekawe kiedy przestanie obowiązywać zasada, że ważna jest matryca, a reszta (czyli ergonomia, uszczelnienia, itp.) się nie liczy?
    JK, równie złośliwą litanię - odnośnie szumów, FF, rozpiętości i maglowania przy Rawach (o czym jeszcze nie wiemy więc nie wiem skąd ta opinia) - mógłbym wystawić zmianie poglądów/potrzeb użytkownikom forum Nikona.
    Zastanawia mnie tylko po co na każdym kroku wtykasz tego swojego D3? już pół forum wie, że go posiadasz i jest on najlepszą obecnie puszką. Złośliwości i nowy Canon 50D ani trochę mu renomy nie odbiorą ani nie dodadzą więc bez obaw
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 26-08-2008 o 15:39
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Oj bardzo jestem ciekaw tego Canona.... ale bez konkretnych testów wątek nadal pozostaje gdybaniem. Dla mnie amatora to wyższe używalne ISO jest jednak wielkim plusem
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    JK, równie złośliwą litanię - odnośnie szumów, FF, rozpiętości i maglowania przy Rawach (o czym jeszcze nie wiemy więc nie wiem skąd ta opinia) - mógłbym wystawić zmianie poglądów/potrzeb użytkownikom forum Nikona.
    Zastanawia mnie tylko po co na każdym kroku wtykasz tego swojego D3? już pół forum wie, że go posiadasz i jest on najlepszą obecnie puszką. Złośliwości i nowy Canon 50D ani trochę mu renomy nie odbiorą ani nie dodadzą więc bez obaw
    Dziś piszesz, że złośliwa, ale poczytaj sobie różne wypowiedzi na forach z 2005, 2006, początku 2007 roku. Wtedy takie porównania nie były to złośliwe? Złośliwe stały się jakiś rok temu, bo właściwie nie bardzo jest o czym dyskutować i co z czym porównywać. Tak się porobiło, że praktycznie pod każdym względem w czubie jest D3. W jednej kategorii nie jest najlepszy - ma tylko 12 mpix. Dlatego piszę o D3 jako o czymś, co dziś jest najwyżej postawionym rozwiązaniem w klasie sprzętu, o którym tu dyskutujemy. Określa pułap do którego można porównywać wszystkie Canony, Nikony, Sony, Olki. Tak się niestety porobiło i dziś nie ma na to rady. Może za miesiąc, może za dwa, może za rok, ale dziś nie. A na tego nowego 50D chyba D300 wystarczy, ale poczekajmy na jakieś konkrety, bo cztery sample to trochę za mało, żeby wpadać w zachwyt.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Tak się porobiło, że praktycznie pod każdym względem w czubie jest D3. W jednej kategorii nie jest najlepszy - ma tylko 12 mpix. Dlatego piszę o D3 jako o czymś, co dziś jest najwyżej postawionym rozwiązaniem w klasie sprzętu, o którym tu dyskutujemy. Określa pułap do którego można porównywać wszystkie Canony, Nikony, Sony, Olki. Tak się niestety porobiło i dziś nie ma na to rady. Może za miesiąc, może za dwa, może za rok, ale dziś nie. A na tego nowego 50D chyba D300 wystarczy, ale poczekajmy na jakieś konkrety, bo cztery sample to trochę za mało, żeby wpadać w zachwyt.
    No dobrze, ale co ma piernik do wiatraka? To temat o 50D, a nie o D3

Domyślnie

To jest tylko taki mały OT, a Nowartowi chyba puszczają nerwy. Zbyt długo już czeka.
    Jacek

Domyślnie

Jestem dziś spokojny jak nigdy
    Ty wiesz, że piszesz nie na temat, inni widzą, że piszesz nie na temat, ja widzę to samo... jesteśmy zgodni jak rzadko kiedy JK, kolego uprzejmy - wykorzystaj w końcu te swoje cuda z torby i doskonałą wiedzę o cyferkach przekładając to na świetne foty zamiast prowadzenia ciągłych krucjat pod sztandarem D3
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    bo lepiej jest mieć jedno i drugie a to wszystko bez zbędnej żółtaczki i za połowę kasy.

Strona 26 z 47 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów