Close

Strona 23 z 47 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 470

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    zapewne wszyscy wiedzą jak obrazuje D300 ale proszę bardzo

ISO 3200 jpg prosto z puszki http://life.lifeweb.pl/work/DSC_5235.JPG

ja tam szumu nie widzę ... tak więc te iso 1600 canona to żadna rewelacja
    Ale pojechane na maksa odszumiaczem. Faktura koca jedno mydlo. (Bo chyba to nie D300 tak sam z siebie mydli????)
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

ISO 3200 jpg prosto z puszki http://life.lifeweb.pl/work/DSC_5235.JPG
    ja tam szumu nie widzę ... tak więc te iso 1600 canona to żadna rewelacja
    Ale za to cholerny banding i to różnokolorowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Ale skoro sam Canon twierdzi, że "Pomimo znacznego zwiększenia liczby pikseli w stosunku do pokazanego rok wcześniej poprzednika nie odbije się to na większej ilości szumu" to co jeszcze chcesz wiedzieć? Bo ja już teraz wiem, że sukcesem będzie, jak obrazowanie będzie podobne do 40D.
    Coby nie mówić, jeśli pikseli jest więcej a poziom szumów taki jak do tej pory to na tej samej wielkości odbitki szumy będą mniej widoczne. No chyba że nowy canon będzie szumiał kolorowymi plackami ale w to nie wierzę.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Coby nie mówić, jeśli pikseli jest więcej a poziom szumów taki jak do tej pory to na tej samej wielkości odbitki szumy będą mniej widoczne. No chyba że nowy canon będzie szumiał kolorowymi plackami ale w to nie wierzę.
    tak to tylko w Sony, Panie
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

life, w specyficznych warunkach to i z D80 osiągne niewiele gorsze efekty...
    Tak jak ktoś wyżej napisał, wiele zalezy od warunkow...
    Wysokiego iso uzywa sie gdy swiatła mało, wtedy dopiero wyłazi szydło z worka

Domyślnie

niewątpliwym krokiem a nawet skokiem technologicznym jest system rozpoznawania twarzy
    pięknie

a tak przy okazji bo nie jestem w temacie, czy wiadomo coś o dacie premiery d90? Photokina czy później jakoś?
    EOS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Powiedziałbym że przeciętne i to przy zaledwie 8 sekundach.

Domyślnie

Zgadza sie. Ale nie o tym mówimy. Wiadomo, że im więcej pix to można z lepszym efektem resajzować w dół.

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    tak to tylko w Sony, Panie
    Kolega zapomniał jeszcze o Sigmie
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

jesli nie robie bledu myslowego, to z krotkiego rachunku wychodziloby, ze 15Mpix przy jednakowym szumie per-pixel dawac bedzie po zeskalowaniu do 10Mpix szum 1,5 raza nizszy. a z wykresow na dpreview wynikaloby z tego
    co najmniej 1 2/3 dzialki przewagi nad 40D (oceniajac chroma noise, bo luminance noise rosnie w CMOS-ach wolniej), jesli przelozymy to na zeskalowany obraz/druk.

to nie jest malo. to jest wrecz cholernie duzo. troche nawet za duzo, zeby w to uwierzyc. chociaz fajnie by bylo sie zdziwic.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiktoch Zobacz posta
    a tak przy okazji bo nie jestem w temacie, czy wiadomo coś o dacie premiery d90? Photokina czy później jakoś?
    Jutro.
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 23 z 47 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów