Szukaj
tomek61
www.tomaszkubis.pl
Ech... widzę, że zimki to temat obowiązkowyNiech no tylko kupię armatę jakąś to trzeba będzie zapolować...
Jak blisko musi zimek usiaść czatowni żeby go tak ustrzelić ?
Michał
D80 i kilka obiektywów
kadry sie podobają, ale widać że zdjęcia były nieostre i je ostrzyłeś propgramowo. I deczko szumią.
tomek61
www.tomaszkubis.pl
skąd Wy bierzecie te zimorodki - ja kurcze jeszcze nawet nie widziałem nigdy tego ptaka a o zrobieniu mu zdjęcia nie wspominając ...![]()
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
Przepis
Musisz "rozejrzeć się" po okolicy i znależdż trochę czystej , najlepiej płynącej wody.Dobrze gdy nad wodą jest trochę powalonych drzew lub zwisąjacych nisko gałęzi.One właśnie stanowią stanowiska obserwacyjno-łowieckie dla Zimorodka.Najczęściej jednak możesz go usłyszeć gdy przelatuje nisko nad lustrem wody niczym błekitno-rubinowy pocisk. Zanim zaczniesz fotografować czeka cie troche poszukiwań modela i znalezienie najlepszego miejsca.
Pozdrawiam
tomek61
www.tomaszkubis.pl
thx tomek61
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
Skontaktuj się z nami