Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Err w D70's

Domyślnie Err w D70's

Witam. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
    mam problem z body. objawy:
    przy naciśnięciu spustu migawki na górnym wyświetlaczu jak i w wizjerze wyskakuje Err , a zdjęcie jest niedoświetlone. Gwarancja już mnie nie obejmuje aparat mam 1rok 7 miesięcy przebieg? ciężko powiedzieć, ale będzie "średni". co mogło się stać? Doradzacie by wysłać do serwisu nikon? czy może poszukać jakiegoś nieautoryzowanego serwisu "na miejscu" (czyt. na górnym śląsku)
    P.S. Objaw taki sam przy każdym obiektywie.
    z góry bardzo dziękuję za pomoc i wskazówki
    Michał
    pudełko z dziurką

Domyślnie

sprobuj uzyc innego akumulatora
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

zaaplikowałem inny akumulator i dalej tak samo
    pudełko z dziurką

Domyślnie

Czy lustro wraca z powrotem po naciśnięciu spustu ?
    D80+MBD80 l N18-70 l N70-300VR l N85 1.8D l SB800 l Lowepro SS200AW

Domyślnie

Bedziesz tak mial do momentu, az lustro podniesie sie i juz zatnie na stale.
    Masz popsuty mechanizm sterujacy migawka. Migawka na bank tez do wymiany, bo generuje bledy. Mi tyle powiedziali w serwisie jak mi sie to przytrafilo. A koszt bedzie spory, godzina pracy serwisanta, to 250zl + wymiana migawki ok 160 + mechanizm 80.
    Zdzierstwo, ale przygotuj sie na taki wydatek.
    I pamietaj, zeby wyslac aparat DHL-em na koszt odbiorcy, nikon pokrywa koszt (przynajmniej u mnie jak na nich pokrzyczalem)

Domyślnie

Ja tak samo. Tyle że na gwarancji. W miesiąc czasu było po wszystkim.

Domyślnie

250*160+80 = 490 zł jeżeli się serwisant wyrobi w godzinę - to ja proponuję kupić używanego D70s za 800 zł, a tego popsutego opchnąć za 200 zł...
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

to fajne dajesz rady a może sam kupisz tego zepsutego ?
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

myśle że bez problemu sprzedasz jako dawcę części
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

ja mysle, ze pad ci mechanizm lustra
    ok 600 pln

Uprawnienia umieszczania postów