Close

Strona 11 z 26 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 255

Wątek: Pierwsza firma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez j_szczygiel Zobacz posta
    gdzie rusza tam rusza, w niektorych woj. juz danwo sie zaczal, w innych nie moga sie pozbierac - prawda Aga?
    Prawda, prawda...

W tv zachęcali że do wzięcia. Zapomnieli dodać że dotacji jest radykalnie mało w stosunku do liczby chętnych
    ano - zapomnieli (tak jak w ubiegłym roku, pismacy z pewnej gazety zapomnieli dowiedzieć się, że dotacja 6.2 wyklucza dotację z PUP (i odwrotnie) - i wprowadzili mnóstwo ludzi w błąd podając na łamach wspomnianej gazety informację, że bezrobotny może otrzymać naraz nawet 70tys bezzwrotnej pożyczki (6.2+PUP).
    Takie rzeczy, tylko w Erze
    Ostatnio edytowane przez agape ; 11-03-2009 o 20:15
    Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
    Blog AgaPe

Domyślnie

by dostać dotację z RUP trzeba zalożyć firmę. 6.2 wymaga rocznej przerwy w działalności gospodarczej. Lub odwrotnie by dostać dotację z RUP trzeba mieć statut bezrobotnego. Albo rybka albo pipka. Dotacja Rup jest pewna ale mniejsza z 6.2 większa ale trzeba wygrać konkurs i byc z grupy docelowej. Dodam, że ceny sprzętu tak poszły że z tych 40 tysi 30 % zjadł kryzys.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

To zalezy od konkretnych PUP - w niektorych daja w tym samym dniu co delikwent sie zarejestrowal jako bezrobotny (oczywiscie trzeba miec biznesplan, jest tez pseudoszkolenie z prow. dzialalnosci), w innych trzeba byc zarejestrowanym przez jakis czas (np. rok).

Aga - orientujesz sie czy w czewie trzeba byc zarejestrowanym przez rok aby dostac $ z PUP? Ostatnio ktos zadal mi takie pytanie, nietety nie bylem w stanie odpowiedziec zbyt konkretnie

Domyślnie

Aga - orientujesz sie czy w czewie trzeba byc zarejestrowanym przez rok aby dostac $ z PUP? Ostatnio ktos zadal mi takie pytanie, nietety nie bylem w stanie odpowiedziec zbyt konkretnie
    Nie - nie trzeba. W formularzach jakie wypełniasz przy składaniu wniosku masz deklarację, że jesteś bezrobotnym - i to wystarczy - nikt nie kazał mi się rejestrować wcześniej.
    Blog AgaPe

Domyślnie

dotacje dają w tym samym dniu w którym sie rejestrujesz? po co siać takie plotki- trzeba sie zarejestrowac, zapisac sie na szkolenie, odczekać swoje i dopiero później oddać wypełniony wniosek i biznesplan. Przynajmniej tak jest w Lodzi, gdzie aktualnie czekam na to cholerne szkolenie...a może w Lodzi coś kręcą? w sumie długo to trwa a ja jestem dalej w ciemnej d...e. U mnie od zarejestrowania trwa to już drugi miesiąc, w dalszym ciągu czekam na niezbędne(jak mi powiedziano)szkolenie...JAK JEST U WAS?
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

dotacje dają w tym samym dniu w którym sie rejestrujesz? po co siać takie plotki- trzeba sie zarejestrowac, zapisac sie na szkolenie, odczekać swoje i dopiero później oddać wypełniony wniosek i biznesplan. Przynajmniej tak jest w Lodzi, gdzie aktualnie czekam na to cholerne szkolenie...a może w Lodzi coś kręcą? w sumie długo to trwa a ja jestem dalej w ciemnej d...e. U mnie od zarejestrowania trwa to już drugi miesiąc, w dalszym ciągu czekam na niezbędne(jak mi powiedziano)szkolenie...JAK JEST U WAS?
    W każdym mieście jest inaczej. To nie plotki - nie wszędzie są szkolenia - w Czewie np. nie ma. I nie wymagają rejestracji na np. miesiąc czy rok przed złożeniem wniosku.
    Blog AgaPe

Domyślnie

Co do 6.2 Chętnych jest od groma. W jednej organizacji (Łódź) w której startowałem brało udział ok 600 osób. Miejsc było około 30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jery Zobacz posta
    Co do 6.2 Chętnych jest od groma. W jednej organizacji (Łódź) w której startowałem brało udział ok 600 osób. Miejsc było około 30

Dzisiaj w Lublinie z 6.2 w LSB na 60 miejsc-30 dotacji były zapisy od 9. Właśnie się zapisałem. Ludzie stali od wczoraj bo kryterium było kolejność zgłoszen. jak wychodziłem to na liście kolejkowej było 80 osób.
    Teraz jedynie szkolenie 160 godzin i ....
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jery Zobacz posta
    ja startowałem w 2 i w obydwu minimum 500 osób
    Nikon D300, Nikkor 18-55, Nikkor 35 1.8G, Nikkor 50 1.8D, Sigma 150 2.8, Sigma 70-300 APO, SB-800, Manfrotto 055XPROB + 804RC2

Domyślnie

ADAS: Dziwne kryterium kolejność zgłoszeń
    maq123: Udało się?

Strona 11 z 26 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów