Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Domyślnie

a probowales wylaczyc cache'a?
    Edit -> Preferences -> Cache settings -> i zostaw tylko Use Image Cache + ustaw limit na przynajmniej połowę dostępnej przestrzeni na dysku
    jak to nie pomaga, to calkiem wylacz cache'owanie
    2 sposob, to ustawienie limitu na ok. 50 Mb
    2008.11.30 01:45 Koniec mojego pobytu na Forum ... Trzymajcie sie ...

Domyślnie

A nie zauważyliscie problemu z uruchamianiem ? Mam jeszcze triala - ale jak sie skończy to kupię upgrade - i wgrałem 2.0.1 i nagle program odpala mi się wieki - działa tak samo tylko odpala sie koszmarnie długo. Jakies pomysły czemu tak?
    D700 N 24-70/2.8; 85/1.4; N 70-300 VR, SB-800, SB-600,
    flickr

Domyślnie

zadnych problemow z uruchamianiem

Domyślnie

Wersja 2.0.1 mi nie pomaga. Tak, wyłączałem cache, czyściłem pliki itp. Mam teraz zdjęcia, których nie mogę przez to otworzyć. Tworzy się cpns_0001_tiledata/000000.tmp, który rośnie do ponad 2GB, gdy zdjęcie ma retusz. Pisałem wczoraj do pomocy Nikona, może coś odpiszą. Naprawa .Net 2.0 nic. Tu jest problem z plikiem tymczasowym, nie z cache. Zobaczę po drodze jaki jest kontakt z Nikonem.
    D80 | N18-135 | N50/1.8 | SB-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Corvus5 Zobacz posta
    Wersja 2.0.1 mi nie pomaga. Tak, wyłączałem cache, czyściłem pliki itp. Mam teraz zdjęcia, których nie mogę przez to otworzyć. Tworzy się cpns_0001_tiledata/000000.tmp, który rośnie do ponad 2GB, gdy zdjęcie ma retusz. Pisałem wczoraj do pomocy Nikona, może coś odpiszą. Naprawa .Net 2.0 nic. Tu jest problem z plikiem tymczasowym, nie z cache. Zobaczę po drodze jaki jest kontakt z Nikonem.
    zainstaluj najnowsza wersje .net 3.5
    na pewno to nie zaszkodzi, a moze pomoc
    ja uzywam wlasnie tej wersji i wydaje mi sie, ze jest bardziej stabilna i na pewno szybsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JanuszWaw Zobacz posta
    U mnie wersja: 1 > update 2.0.0 > 2.0.1 - bez problemów. Pzdr -
    a w jaki sposob dokonać aktualizacji z wersji 1 > 2.0.0
    pzdr Domin

Domyślnie

moze wie ktos jak to zrobić? utrudnienie jest takie ze na komputerze na którym mam zainstalowany Capture nx nie mam dostępu do internetu..
    pzdr Domin

Domyślnie

ściągasz NX2 na innym kompie a instalujesz na właściwym jednak trial nie pójdzie bez dostępu do netu, jeśli pełną wersje wpisujesz klucz i net nie potrzebny

to nie jest aktualizacja to jest nowy program i instaluje się oddzielnie
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    ściągasz NX2 na innym kompie a instalujesz na właściwym jednak trial nie pójdzie bez dostępu do netu, jeśli pełną wersje wpisujesz klucz i net nie potrzebny

to nie jest aktualizacja to jest nowy program i instaluje się oddzielnie
    Ale jak to jest z UPGRADE, czy NX 1 musi być zainstalowny, czy nie ma to znaczenia. Jeżeli nie ma znaczenia, to czym się różni pełna wersja NX2 od wersji UPGRADE NX2? Tylko licencją?

I jeszcze jedno pytanie: jak już zainstaluję NX2 (oczywiście pełny legal, wersja UPGRADE), to czy muszę sobie trzymać w szufladzie NX 1, jako dowód, że miałem prawo do Upgrade, czy mogę go legalnie sprezentować koledze, i czy on będzię go wtedy legalnie użytkował? NX1 dostałem jako gratis do D300.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekmarysienka Zobacz posta
    Ale jak to jest z UPGRADE, czy NX 1 musi być zainstalowny, czy nie ma to znaczenia. Jeżeli nie ma znaczenia, to czym się różni pełna wersja NX2 od wersji UPGRADE NX2? Tylko licencją?
    NX1 nie musi być zainstalowany, przy instalowaniu zapyta Cię tylko o SN "apgrejdowanej" wersji - czyli będziesz musiał wklepać 2 SN.

Cytat Zamieszczone przez jacekmarysienka Zobacz posta
    I jeszcze jedno pytanie: jak już zainstaluję NX2 (oczywiście pełny legal, wersja UPGRADE), to czy muszę sobie trzymać w szufladzie NX 1, jako dowód, że miałem prawo do Upgrade, czy mogę go legalnie sprezentować koledze, i czy on będzię go wtedy legalnie użytkował? NX1 dostałem jako gratis do D300.
    NXa którego dostałeś z D300 nie możesz dalej dystrybuować - to raz.
    Jeśli jednak oddasz NXa to przy reinstalce NX2 znów zapyta Cię o SN pierwszej wersji - to dwa.
    pozdrawiam, Piotr

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów