zestresowany poziomem forumowiczów i ich zdjęć, umieszczam zdjęcie mojej dziewczyny Eweli..
poddanie się krytyce powinno wpłynąć na rozwój, szczególnie po tych konkretnych uwagach, na początek, tak wiem...stopka...
Szukaj
zestresowany poziomem forumowiczów i ich zdjęć, umieszczam zdjęcie mojej dziewczyny Eweli..
poddanie się krytyce powinno wpłynąć na rozwój, szczególnie po tych konkretnych uwagach, na początek, tak wiem...stopka...
less is more
Pozdrawiam
Konrad M
łoj aleś ją walnął lampą
aż się zaczerwieniła cała jak ta bluzka
no walłem nie będe ukrywał![]()
less is more
Pozdrawiam
Konrad M
Hmm... Żeby zmniejszyć różnice w óswietleniu obiektów oświetlnych światłem zastanym (mówię o sytuacji, gdy tego światła nie ma już wiele) i tych dopalanych fleszem, należy wpuścić jak najwięcej światła zastanego (kurde, trochę nieskładnie wyszło). W tym celu należy maksymalnie wydłużyc czas ekspozycji. Nawet dużo powyżej granicy, gdzie zdjęcie może wyjść poruszone. Jest to tzw shutter drag. Naświetlanie pierwszego planu odbywa się wtedy w zasadzie tylko podczas błysku. Jeżeli scena jest statyczna i masz w miarę stabilną rękę, powinno wyjść.
Po drugie zastanów się nad zakupem zewnętrznej lampy, której błysk można skierować gdzieś indziej, niż bezpośrednio na fotografowany obiekt, rozproszyć, odbić itd...
Ci powiem tylko tyle: wszystkiego ZA. O ile wiesz, co mam na myśli.![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Skoro zrobiłeś klatkę jaką zrobiłeś(potem dziewczyny mówią że źle wychodzą), to może wytnij z tego samą twarz i będzie prawie jako tako bo oczy wyszły całkiem ładnie. A na drugi raz nie skracaj tak perspektywy bo dziewczyny wolą być szczupłe i mieć długie nogi, tak mi się przynajmniej wydaje.
NIM zrobisz zdjęcie znajdź w NIM temat
# kilka słoików # puszka # latarka na 4xR20 #
eh z tą lampką to wiem wiem, że inna bajka jest z lapą zewnetrzną, po prostu inna, lecz od kilku tygodni nosze się z zamiarem skompletowania jakiegoś domowego studia, które też możnaby wykorzystywać mobilnie, na upartego to w cenie takiej SB800 można by się zmieścić, ewentualnie do 2k, profesjonalnie jak na razie sie fotografią nie zajmuję , co widaćale każdy chyba chciałby robić lepsze fotki...zadowalające...
hehe wszystkiego ZA??dużo
![]()
less is more
Pozdrawiam
Konrad M
Skontaktuj się z nami