Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: łódź

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie łódź

Witam Wszystkich!
    nie wiem bardzo gdzie to mam wrzucić bo ani sport ani motoryzacja - to wkleiłem tu. Pierwszy raz zamieszczam zdjęcia.
    Jestem laikiem ale fotografia (od 2 m-cy) sprawia mi sporo radości. Kupiłem aparat na wyrost D80 i teraz mam się czego uczyć. Cenne są dla mnie wszelkie uwagi. Widziałem tu sporo pięknych zdjęć.

Pozdrawiam!

Andrzej

Domyślnie

Moze lotnictwo...?

Sadzac po niebie, to nie byl zachod. Dlaczego taka czerwonka?

Ciekawy obiekt, jednak widzialbym go w zupelnie innym wydaniu.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

w zasadzie to był wschód słońca, wiec masz rację czerwonka mi pasowała, bo w kolorze była padaka a czarne było za zimne.
    Kolor jest robiony krzywymi. Bardzo dziękuję za opinię. Pls, napisz jak byś fotografował ten statek, bo rozumiem że inny kadr i z innej strony, czy tak ?

a ten ?

1.

2.

czy 2 jest za szeroki kadr ?

Domyślnie

Równie dobre zdjęcia możesz zrobić prostą małpką za 200 zł.Aparat jak widać masz w pełni sprawny nie pozostaje Ci teraz nic innego jak poszukiwanie bardziej ambitnych tematów do obfocenia lub ciekawszych,mniej standardowych kadrów Proponuje też mniej obróbki graficznej a więcej naturalnego światła -przynajmniej na początek...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikonFA Zobacz posta
    Równie dobre zdjęcia możesz zrobić prostą małpką za 200 zł.Aparat jak widać masz w pełni sprawny nie pozostaje Ci teraz nic innego jak poszukiwanie bardziej ambitnych tematów do obfocenia lub ciekawszych,mniej standardowych kadrów Proponuje też mniej obróbki graficznej a więcej naturalnego światła -przynajmniej na początek...
    apropos małpki za 200 i lustra za 2000 to masz rację bo widoczki nawet łatwiej małpką cyknąć ze względu na mniejsze rozmycie poza głębią ostrości i lepszą głębię hiperfokalną ale tu chyba nie chodzi czym robione, tylko czy da się to oglądać a najlepiej czy warto z różnych względów estetycznych. Co do obróbki graficznej to dziękuję za Twoją uwagę i dużo jeszcze przede mną.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez At0mic Zobacz posta
    apropos małpki za 200 i lustra za 2000 to masz rację bo widoczki nawet łatwiej małpką cyknąć ze względu na mniejsze rozmycie poza głębią ostrości i lepszą głębię hiperfokalną ale tu chyba nie chodzi czym robione, tylko czy da się to oglądać a najlepiej czy warto z różnych względów estetycznych. Co do obróbki graficznej to dziękuję za Twoją uwagę i dużo jeszcze przede mną.
    AtOmic, masz piwo za odpowiedż.....,tak trzymać...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

przepraszam, coś z 2. było nie tak z mojej winy:

2.

Domyślnie

1 z dolozonych wyglada zdecydowanie lepiej. Swiatlo z wlasciwej strony, poprawna ekspozycja.
    Krzywymi bym sie jednak pobawil, bo troche sie zlewa. Obraz nieby ostry, a malo wyrazisty.

O 2 ciezko cos powiedziec, bo go nie widze. Jednak wspomne ogolnikowo, ze czesto tlo dodaje kontekst,
    przez co zdjecia maja ciekawszy przekaz, lub przynajmniej w ogole go maja

Spotyka sie tez wariant odwrotny. Do szerokiego krajobrazu dodaje sie jakies atrakcyjne detale.
    Moze to byc zwierz, roslinka, czy chocby lodz. Ujecie wtedy ozywa i przestaje byc czysto dokumentalne.

Probuj ujac w slowa, co ci sie na zdjeciach podoba, a co nie, i dlaczego tak sie dzieje.
    Wtedy ci sie to utrwali i bedziesz pamietac w plenerze, z czego sklada sie dobre zdjecie.
    Bedzie wieksza szansa, ze takie wykonasz.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

To forum jest super bardzo dziękuję za komentarze i porady

Rozmowny Awatar mariusz_777
    Miasto
    Sosnowiec / Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Szkoda że to pierwsze czerwone takie
    1 nie zachwyca ale kolorki są
    2 nie widać niestety więc nic nie można na ten temat powiedzieć
    Ale wszystko już powiedzieli przedmówcy, ja mogę tylko dodać byś na początek dużo oglądał fotek na forum i przenosił to co uda ci się zaobserwować u innych na swój własny warsztat, pstrykać fotki i doskonalić, a z dnia na dzień będzie jeszcze lepiej. Czekamy na więcej
    Pozdrawiam i życzę pomyślnych łowów
    Nikon D40

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów