Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: d700 a D3

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie d700 a D3

Koleżanki, Koledzy
    Nikon kusi

Czy różnice między d700 a d3 są warte swojej ceny? Co wybrać? Jakie są plusy i minusy. Proszę o wsparcie.

Domyślnie

fotoreporter powinien mieć d3 ;]
    ''A good photograph has a direct simplicity without recourse to dazzling technique''

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aleksanderp Zobacz posta
    Koleżanki, Koledzy
    Nikon kusi

Czy różnice między d700 a d3 są warte swojej ceny? Co wybrać? Jakie są plusy i minusy. Proszę o wsparcie.
    Zasadniczo nie ma większych różnic i jeśliby kierować się rozsądkiem, praktycznie nie ma sensu kupować D3.

To rzekłszy przyznam, że zdecydowanie wolałbym D3 - pucha jednocyfrowa to jest to - świetnie leży w ręce, ma 100% wizjer, zintegrowany grip pozwala wygodnie i szybko zmieniać kadr na pionowy, korpus jest nieprawdopodobnie solidny, a bateria EN-EL4a to ogniwo o potędze nuklearno-termojądrowej.

Domyślnie

D3 uzywalem, jest genialny. Jednak ja fotografuje glownie w czasie podrozy/takingow/etc. Wtedy D3 jednak jest bardzo niewygodne. Jest po prostu za duze, a na dodatek bardzo rzuca sie w oczy. Obecnie uzywam D300 + F5 oraz kilka obiektywow, glownie stalek (sa po prostu male i niewinnie wygladaja). Podkreslam jednak, praca na D3 jest rewelacyjna. Jakosc zdjec tez jest widocznie lepsza. Dla mnie jednak kolejnym aparatem z wyboru bedzie nastepca D700.
    2008.11.30 01:45 Koniec mojego pobytu na Forum ... Trzymajcie sie ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadablam Zobacz posta
    D3 uzywalem, jest genialny. Jednak ja fotografuje glownie w czasie podrozy/takingow/etc. Wtedy D3 jednak jest bardzo niewygodne. Jest po prostu za duze, a na dodatek bardzo rzuca sie w oczy. Obecnie uzywam D300 + F5 oraz kilka obiektywow, glownie stalek (sa po prostu male i niewinnie wygladaja). Podkreslam jednak, praca na D3 jest rewelacyjna. Jakosc zdjec tez jest widocznie lepsza. Dla mnie jednak kolejnym aparatem z wyboru bedzie nastepca D700.
    F5 nie taki znowu mały...

Robisz głównie sport - D3
    Jak popełniasz mniej dynamiczną rep i fotografujesz wszystko (wydarzenia, imprezy, portrety i nawet trochę sportu) to IMO D700 wydaje się rozsądniejszym wyborem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StruceL Zobacz posta
    F5 nie taki znowu mały...
    nie jest, ale tu akurat nie masz zadnego wyboru jezeli chodzi o slajdy
    ja akurat "widoczki" robie dalej na Velvii
    ktos tu wspomnial wczesniej, ze F5 bardzo przypomina D700
    zgadzam sie z tym

Domyślnie

nie jest, ale tu akurat nie masz zadnego wyboru jezeli chodzi o slajdy
    ja akurat "widoczki" robie dalej na Velvii
    ktos tu wspomnial wczesniej, ze F5 bardzo przypomina D700
    zgadzam sie z tym

a o f100 i f6 słyszałeś ?

ja bym sie rysy wolal wybrac z ktoryms z nich......
    Ostatnio edytowane przez luxius ; 20-08-2008 o 23:45

Domyślnie

Dla mnie jednak kolejnym aparatem z wyboru bedzie nastepca D700.
    A czego nadzwyczajnego tam w nim się spodziewasz? (btw, przeglądam sobie Twoją galerię, gratuluję pasji podróżniczej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    A czego nadzwyczajnego tam w nim się spodziewasz?
    niczego sie nie spodziewam po prostu ze wzgledu na ograniczenia finansowe nastepna lustrzanke kupie dopiero za 2-3 lata
    Ostatnio edytowane przez Amadablam ; 20-08-2008 o 18:29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Zasadniczo nie ma większych różnic i jeśliby kierować się rozsądkiem, praktycznie nie ma sensu kupować D3.

To rzekłszy przyznam, że zdecydowanie wolałbym D3 - pucha jednocyfrowa to jest to - świetnie leży w ręce, ma 100% wizjer, zintegrowany grip pozwala wygodnie i szybko zmieniać kadr na pionowy, korpus jest nieprawdopodobnie solidny, a bateria EN-EL4a to ogniwo o potędze nuklearno-termojądrowej.
    grip niezintegrowany tez moze byc plusem - lzejsza i mniejsza puszka kiedy potrzeba,
    korpus rowniez solidny, a betria EN-EL4a moze byc uzywana tez w gripie d700. tylko czy to jest potrzbne? jedna en-el4a w d3 vs a dwie en-el3e w d700 z gripem. 4a - 350zl, 3e- 150zl.

Na plus d3 napewno dwa gniazda kart, no i wizjer.
    Puszki i słoiki...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów