Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Ściernisko

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

...prawa strona do ucięcia i będzie ok...

Domyślnie

Fajna fota w fajnej tonacji. Nie wiem tylko czy nie za ciemno odrobinę.

Cytat Zamieszczone przez nikonFA Zobacz posta
    Co tam chcesz usuwać?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

to
    Gość

Domyślnie

???

zupełnie się nie zgadzam!

Jak już trzeba coś ciąć, to lekko z dołu. Ale nie ma potrzeby. A prawa? Po kiego grzyba???

Domyślnie

Nie jstem jakimś upierdliwcem ,ale Twoje zapędy do bezzasadnego(przczytałem kilka Twoich postów...nawet..)cięcia są moim zdaniem......bezzasadne..
    Pzdr
    Andrzej

.byłbym zapomniał...fajna fota...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Dołu już bym nie przycinał bo się zrobi malo odbitkowy format.Przyciąłbym z prawej ze 2 cm tak aby umiejscowić słońce w mocnym punkcie i zbliżyc się do formatu 3:2 - moim skromnym zdaniem trochę za dużo jest nic nie wnoszącej wolnej przestrzeni po tej stronie.

to
    Gość

Domyślnie

Dołu już bym nie przycinał bo się zrobi malo odbitkowy format.Przyciąłbym z prawej ze 2 cm tak aby umiejscowić słońce w mocnym punkcie i zbliżyc się do formatu 3:2 - moim skromnym zdaniem trochę za dużo jest nic nie wnoszącej wolnej przestrzeni po tej stronie.
    Człowieku, co Ty bredzisz? Po co Ci słońce w mocnym punkcie, skoro autor słusznie umieścił tam drzewo??? Wyobraź sobie jak będzie wyglądało to drzewo przylepione do krawędzi kadru. Zresztą umieszczanie słońca w mocnym punkcie nie jest dobrą praktyką.

Domyślnie

Ale dlaczego od razu że bredze? Mi bardziej pasowałby tutaj format pocztówkowy i tyle - każdy ma prawo do własnego zdania i swojej wizji.

to
    Gość

Domyślnie

Ale dlaczego od razu że bredze? Mi bardziej pasowałby tutaj format pocztówkowy i tyle - każdy ma prawo do własnego zdania i swojej wizji.
    Czyli pocztówkowa wizja jest bardziej istotna dla Ciebie niż kompozycja?

Domyślnie

Załóżmy że chce sobie zrobić ładną odbitkę z ładnego zdjęcia - fajnie by było mieć do tego odpowiedni format.Mi kompozycja by pasowała.

to
    Gość

Domyślnie

Załóżmy że chce sobie zrobić ładną odbitkę z ładnego zdjęcia - fajnie by było mieć do tego odpowiedni format.Mi kompozycja by pasowała.
    Jest bardzo wiele metod na zrobienie "ładnej odbitki" z ładnego zdjęcia i to w jakimkolwiek rozmiarze zechcesz. I żadna z tych metod nie nakazuje psuć kompozycji. Jeżeli po ucięciu prawej strony aż do drzewa, kompozycja jest dla Ciebie OK, to sobie taką fotę wieszaj na ścianie. Ale proszę Cię, nie proponuj tego innym. Komponowaniem obrazu rządzą pewne zasady, które istnieją dużo dłużej niż "dobre odbitki".

Wiem, że moją wypowiedź potraktujesz znowu bardzo prywatnie, ale tak nie jest. Wszyscy się tutaj uczymy, ale nie uczmy innych robić źle...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów