...prawa strona do ucięcia i będzie ok...
Szukaj
...prawa strona do ucięcia i będzie ok...
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Dołu już bym nie przycinał bo się zrobi malo odbitkowy format.Przyciąłbym z prawej ze 2 cm tak aby umiejscowić słońce w mocnym punkcie i zbliżyc się do formatu 3:2 - moim skromnym zdaniem trochę za dużo jest nic nie wnoszącej wolnej przestrzeni po tej stronie.
Ale dlaczego od razu że bredze? Mi bardziej pasowałby tutaj format pocztówkowy i tyle - każdy ma prawo do własnego zdania i swojej wizji.
Załóżmy że chce sobie zrobić ładną odbitkę z ładnego zdjęcia - fajnie by było mieć do tego odpowiedni format.Mi kompozycja by pasowała.
Jest bardzo wiele metod na zrobienie "ładnej odbitki" z ładnego zdjęcia i to w jakimkolwiek rozmiarze zechcesz. I żadna z tych metod nie nakazuje psuć kompozycji. Jeżeli po ucięciu prawej strony aż do drzewa, kompozycja jest dla Ciebie OK, to sobie taką fotę wieszaj na ścianie. Ale proszę Cię, nie proponuj tego innym. Komponowaniem obrazu rządzą pewne zasady, które istnieją dużo dłużej niż "dobre odbitki".
Wiem, że moją wypowiedź potraktujesz znowu bardzo prywatnie, ale tak nie jest. Wszyscy się tutaj uczymy, ale nie uczmy innych robić źle...
Skontaktuj się z nami