Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Odszumianie

Talking Odszumianie

Proszę o radę, potrzebuje programu do odszumiania zdjęć. Robię zdjęcia w rawach a potrzebuje sporej szybkostrzelności. To niestety niemożliwe gdy odszumia sam aparat. Aparat mam jak w stopce
    Jeśli jest jakieś tłumaczenie albo spolszczony program to tylko lepiej.

Dzięki za wszelką pomoc.
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Na początek polecam Bibble. Bardzo łatwy w obsłudze.

Domyślnie

jest kilka programów, i każdy ma swoich zwolenników, ja używam Noiseware w wersji plugin do PS, ale jest też darmowa oddzielna wersja
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    jest kilka programów, i każdy ma swoich zwolenników, ja używam Noiseware w wersji plugin do PS, ale jest też darmowa oddzielna wersja
    NIKUN tyż podobno wypuścił plugsa do odśnieżania fotków.

Domyślnie

szczerze mówiąc nie śledzę tego typu programów, kupiłem kiedyś Noiseware i na tym poprzestałem
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Dzięki wielkie za pomoc. Spróbowałem i też będę korzystał z Noiseware.
    Dobry program i dla mnie wystarczy
    Mam jeszcze pytanie o capture NX, zdaje mi się, że nie ma on opcji przycinania zdjęcia (sic!) albo też co możliwe nie znalazłem jej w menu. Mam ten program z płyty dołączonej od aparatu, jest to trialowa wersja, proszę pomóżcie lajkonikowi
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Domyślnie

Ja od jakiegoś już czasu używam Neat Image. Jest dostępny jako standalone i jako plugin do PSa. Wcześniej próbowałem kilka innych i ten podpasował mi najbardziej - po stworzeniu profili szumu mojego aparatu odszumia rewelacyjnie.
    Żurek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekudla Zobacz posta
    Mam jeszcze pytanie o capture NX, zdaje mi się, że nie ma on opcji przycinania zdjęcia (sic!) albo też co możliwe nie znalazłem jej w menu. Mam ten program z płyty dołączonej od aparatu, jest to trialowa wersja, proszę pomóżcie lajkonikowi
    przycinania - zapewne chodzi Ci o cropowanie. na gornym panelu F3 taki kwadracik z dwoma rozlazacymi sie rogami, zreszta na bocznym panelu tez jest - Crop
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Tak, mam na myśli cropowanie.
    Jest tylko taki problem (wiem, wiem śmieszny problem ale za cholerę nie mogę sobie dać radę), że tego cropa nie mogę zapisać jako osoby plik. Nawet jeśli zaznaczę opcję free crop i kliknę Save as w menu Plik to i tak potem otworzy się znów plik wejściowy. Wytłumaczcie proszę łopatologicznie co źle robię.
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Domyślnie

Nie zapomnij o Enter .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów