Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Papier do drukarki atramentowej

Witam,
    Jaki papier byście polecili?
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

ale do czego? tekstu, foto? mi foto na epsonie zawsze dobrze się drukowało...

Domyślnie

Polecam papiery TDK. Lepszych do drukarek atramentowych nie znalazłem.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Jaka drukarka? To też istotne.
    Wszyscy mają Nikosie. Mam i Ja

Domyślnie

Nie kominuj !
    PerfectProof ihmo najlepszy stosunek jakość cena. Chyba że ona nie gra roli, to wtedy Hahnemuhle.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

ry Oczywiście do Fotografi i to najwyższej jakości
    Drukarka Epson R800
    Niestety cena jest istotna, ale jakość ważniejsza.
    I jeszcze zapomniałem, tylko do koloru.
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Jesli zalezy Ci na jakosci, to osobiscie polecam Hahnemuhle Fine Art Pearl (lub inne tej firmy). Właśnie kończę z 3-im juz 50-pakiem. Wrażenia wizualne i dotykowe sa bezcenne. Papier jest czysto bialy, sztywny (285gsm), ma świetną fakturę i daje uczucie klasycznej odbitki barytowej. Mimo, ze większość zdjec drukowałem w B&W, to te kilka w kolorze również daje rade.

Domyślnie

Śmiem domniemywać, że autor nie będzie zbytnio zainteresowany papierem, którego zestaw z 50 kartami kosztuje więcej niż jego - jakby nie patrzeć świetna - drukarka...
    Czy naprawdę warto kupować tak makabrycznie drogi papier? Różnice są aż tak widoczne?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

Czy warto kupowac? To zalezy Ci sie zwroci... A jesli przy okazji decydujesz sie na sprzedaz zdjec o takiej jakosci (wliczajac w to dodatkowo oryginalne tusze Eposona), to inwestycja mimo wszystko dosyc oplacalna. Dla mnie osobiscie, to roznica jak przy ogladaniu zdjec na plastikowym 'papierze' z labu do odbitki srebrowej. Chyba najwieksza role odgrywa tutaj sama faktura papieru, a szczegolowosc, ilosc detali i ostrosc z mojej R2400 jest niewiarygodna. Wrazenia estetyczne sa na innym poziomie i nie jest mi szkoda wydac tych pieniedzy, choc pewnie mialbym wieksze opory, gdyby to wszystko szlo tylko do szuflady. Kazdemu wg. potrzeb i wymagan.
    Ostatnio edytowane przez Marcin Stawiarz ; 22-08-2008 o 20:52

Domyślnie

Epson Premium Glossy też jest niezły..

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów