Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Domyślnie planowany zakup d70

Witam! To moj pierwszy post, jestem zielony jesli chodzi o fotografie. Planuje zakup pierwszej lustrzanki. Jeszcze kilka dni temu bylem pewny ze chce kupic d70 ale teraz zaczalem sie motac. Mozecie mi powiedziec czy za jego cene wyrwe jakis inny dobry aparat? co polecacie? zapewne bylo juz kilka podobnych tematow ale nie znalazlm na pierwszych dwoch stronach rezultatow wyszukiwania
    dziekuje za pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oksyd Zobacz posta
    Witam! To moj pierwszy post, jestem zielony jesli chodzi o fotografie. Planuje zakup pierwszej lustrzanki. Jeszcze kilka dni temu bylem pewny ze chce kupic d70 ale teraz zaczalem sie motac. Mozecie mi powiedziec czy za jego cene wyrwe jakis inny dobry aparat? co polecacie? zapewne bylo juz kilka podobnych tematow ale nie znalazlm na pierwszych dwoch stronach rezultatow wyszukiwania
    dziekuje za pomoc
    D80. Można go kupić w dobrej cenie, a oferuje więcej niż D70. No chyba że masz drastycznie ograniczony budżet...
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

dziekuje za pomoc
    D200. Można go kupić w dobrej cenie, a oferuje więcej niż D80. No chyba że masz drastycznie ograniczony budżet...
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

napisał wyraźnie więc po co polecać dwa razy drozszego d80 i 3 razy droższego d200?

d70 to dobry sprzęt, dysponując kwotą do 1000 zł kup sobie d70/70s/d50 i np tamrona 55-200.

patrz tylko na stan tych aparatów i ich przebiegi
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

ja tez za d200 jestem . tylko nie wiem jak to cenowo stoi d200. bo d70mozn anaprawde wyrwac za dobre pieniadze.
    |D300||MB-D10||24-70 f/2.8||70-200 f2.8||sb800|

Domyślnie

Co to znaczy że jesteś zielony jeśli chodzi o fotografię? Może lepiej byłoby kupić coś tańszego, jakiegoś kompakta na początek, popróbować, sprawdzić czy to jest to na co chcesz wydać dużo pieniędzy, nauczyć się czegoś. Sam pracowałem przez długi czas na zenicie a później coolpixie i powiem jedno: gdybym wskoczył prosto na D80, nie dałbym rady. Po prostu musisz się wiele nauczyć skoro uważasz że jesteś zielony w tym temacie. Dobrego kompakta z manualem można kupić już za 300-400 zł i zapewniam Cię, że na początek wystarczy, później gdy aparat zacznie Cię ograniczać czego Ci z całego serca życzę, wybierz coś lepszego, może lustro. Nie ma sensu kupować super sprzętu na początek, gdy nie wiesz jakie są tego sprzętu zalety i nie wiesz dlaczego akurat lustro będzie dla Ciebie w sam raz. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru.

Domyślnie

Ja bym odradzał zakup D200 amatorowi który jak sam podkreślił jest zielony jeśli chodzi o fotografię. D200 to świetna puszka za śmieszne pieniądze w stosunku do możliwości jakie daje, ale trzeba jednak wiedzieć co nieco o fotografii aby wykorzystać jej potencjał, bo potem może się np okazać, że jpg są mydlane i, że nie ma programu auto. Osobiście polecam D50 na którym zaczynałem przygodę z lustrzankami, w dobrym stanie z małymi przebiegami chodzą po ok 800zł (!) a puszka generuje bardzo ładne jpg bez ingerencji w programach graficznych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    Ja bym odradzał zakup D200 amatorowi który jak sam podkreślił jest zielony jeśli chodzi o fotografię. D200 to świetna puszka za śmieszne pieniądze w stosunku do możliwości jakie daje, ale trzeba jednak wiedzieć co nieco o fotografii aby wykorzystać jej potencjał, bo potem może się np okazać, że jpg są mydlane i, że nie ma programu auto. Osobiście polecam D50 na którym zaczynałem przygodę z lustrzankami, w dobrym stanie z małymi przebiegami chodzą po ok 800zł (!) a puszka generuje bardzo ładne jpg bez ingerencji w programach graficznych.
    Body D200 stoi w okolicy 3k PLN. Moim zdaniem to dobra cena. Sam trochę żałuję, żę chwilę nie poczekałem i kupiłem D80, bo przed tym zakupem miałem w ręku D50, D70 oraz D200.

Jeżeli chodzi o "zieloność", to ja pierwszą cyfrówkę dorwałem jakieś 3 lata temu. Był to Lumix FZ-30, czyli zaawansowany kompakt, czy jak inni mówią hybryda (ale ja bym tego nie nazwał tak). Był (i jest) świetny, robi rewelacyjne zdjęcia - dobre odwzorowanie kolorów, pierścienie na obiektywie, ale ma sporo mankamentów i ograniczeń, wiedziałem, że muszę przesiąść sie na lustrzankę.
    Moim zdaniem są dwie drogi:
    - kupić coś najtańszego na początek (D50, D70 a nawet D40), a jeżeli złapie się bakcyla, to z czasem kupić coś lepszego (opcja trochę droższa)
    - odrazu kupić coś lepszego, D200 jest najlepszym wyborem i przy tym zostać na dłuższy czas.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Witam! To moj pierwszy post, jestem zielony jesli chodzi o fotografie. Planuje zakup pierwszej lustrzanki
    Bierz D70s - świetny aparat do nauki, i do tego za śmieszną cenę...

Domyślnie

zgadzam sie d70s i jakies dobre szkielko na poczatek ....
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów