Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Reinstalacja XP

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Reinstalacja XP

Witam serdecznie miałem problem z odinstalowaniem sterów od modemu w końcu wziołem się za format. Proszę sie nie śmiać ale nigdy tego nie robiłem . Ustawiłem w bios bot na cd i odpaliłem płytkę. Przez pomyłkę zainstalowałem system na dysku c. Teraz mam poprawinie działający xp na dysku d natomiast dysk c to wrak. Ni jak nie mogę go sformatować aby ponownie na nim zainstalować nowy system. W dodatku jak wpisuje mój klucz aktywacyjny na którym już pracowałem ukazuje mi się komunikat że klucz jest wadliwy. Jak poprawnie zainstalować od nowa XP?

Domyślnie

piszesz trochę niejasno, system na nowo wgrałeś na C wiec czemu jest wrakiem, no i co z systemem na D. instalator przecież wykrywa poprzednie instalacje i informuje cie o tym.
    jeśli sprawa pilna radzę lecieć po zgrzewkę piwa i kolegę który zna się na tych sprawach, bo tu na forum będziemy pisać i pisać.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Sorry ale ot tego instalowania mieni mi się już w oczach. Nie na C tylko wgrałem na D. I teraz nie wiem jak zainstalować na nowo na "c". Przy starcie w biosie nie wykrywa mi systemu z płytki tylko pokazuje mi dwa systemy z "c" i "d".

Domyślnie

uruchom z dyskietki win 98
    jak dyskietka sie załaduje wpisz np
    format d:
    d7000 d200 N70-300VR N 85 1.8 S24 1.8 N50 1.8 SB600 S 17-50 2.8
    http://marekwisniewski.galeria.recenzja.pl/

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Ale ja mam pliki NTFS i napewno z dyskietki sformatuje?

Domyślnie

jak płytka niechce startowac to po formacie tez moze nie startowac
    albo płytka walnieta abo juz naped niedomaga pierwsz oznaka jak zwykłych płyt cd nie czyta
    kumpel miał taki problem to mu na swoim jego dysk formatowałem ale to była wina robali
    jak juz uruchomisz płytke to uwaznie czytaj informacie instalatora
    instalator niepozwoli instalowac systemu jeszcze raz wiec musisz usunąc partycje (pcja instalatora na płytce)
    nastepnie jeszcze raz tworzysz partycje i i po sformatowaniu mozesz instalowac
    oczywiscie na partycji d tez z rob porządek przed instalacją systemu
    d7000 d200 N70-300VR N 85 1.8 S24 1.8 N50 1.8 SB600 S 17-50 2.8
    http://marekwisniewski.galeria.recenzja.pl/

Domyślnie

odpal instalatora ( czyli ustaw w biosie boot from CD , nastepnie po pokazaniu sie komunikatu nacisnij enter), bedzie ze wykryl windowsy zainstalowane czy cchesz naprawic lub zainstalowac na nich to naciskasz ESC, nastepnie gdy pokaze ci sie okienko z dyskami , najedz na jeden dysk i usun partycje , potem zrob to samo z drugim , nastepnie podziel na partycje obszar i na tej ktora wybierzesz na systemowa zainstaluj windowsa czyli wcisnij Enter.

UWAGA , ten zabieg wykasuje ci wszystkie mozliwe dane z dysku ... ! ! ! nie zostanie zadna stara partycja itd .

aaa i sorry za mega dlugie zdanie ale tak mnie leb boli ze nawet nie mam sily myslec o zasadach gramatyki
    Ostatnio edytowane przez sevenoo ; 16-08-2008 o 12:11
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sevenoo Zobacz posta
    odpal instalatora ( czyli ustaw w biosie boot from CD , nastepnie po pokazaniu sie komunikatu nacisnij enter), bedzie ze wykryl windowsy zainstalowane czy cchesz naprawic lub zainstalowac na nich to naciskasz ESC, nastepnie gdy pokaze ci sie okienko z dyskami , najedz na jeden dysk i usun partycje ,
    Now własnie najeżdzam na partycje na dysku C a on mi wyświetla komunikat że nie można usunąc bo tam znajdują się pliki systemowe. I w żaden sposób nie mogę sformatować dysku C.

Domyślnie

Jeśli próbujesz sformatować C: to da się to zrobić tylko z poziomu instalatora. Jak odpalisz Windowsa to jest oczywiste, że nie pozwoli się sformatować.
    Zrób tak jak pisze sevenoo i nie ma możliwości aby nie pozwolił się przeinstalować i pousuwać wszystko co nie potrzebne.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Now własnie najeżdzam na partycje na dysku C a on mi wyświetla komunikat że nie można usunąc bo tam znajdują się pliki systemowe. I w żaden sposób nie mogę sformatować dysku C.
    A może masz gdzieś obraz zamontowanego systemu (o czym zapomniałeś)? Każdy tak robi, że na DVD zrzuca obraz systemu, który się sam uruchamia jako boot i dalej prowadzi za rękę. A jeśli nie, to po wielu trudach, gdy już zamontujesz te XP - zrób taki obraz: czymkolwiek, ja preferuję Norton Ghost (do tego celu darmowy), ale może być cokolwiek innego - przyda się pewnie.

1. Jeśli możesz zastartować z D: to pod XP sformatujesz ten C:
    2. W BIOSie możesz zamienić kolejność startu dysków i ten D: zastartuje jako C:.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów