Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ruler Zobacz posta
    Wywołuję rawy w ps cs3... problem polega na tym, że kiedy zapiszę już obrobionego rawa do jpg kolory są mniej nasycone niż były w rawie... jest to bardzo wyraźne... Co mogę zrobić ?
    To może Adobe Lightroom ? Tam nie zauważyłem takiego problemu a chyba lepiej wywołuje od Photoshopa.
    fordclubpolska.org

Domyślnie

A co zrobić, żeby na neice foto wyglądało jak w PS czy ACDSee?
    NIKON D80 + GRIP | Nikkor 55-200| Tamron 17-50mm | CPL Mariumi | Cokin | SanDisk 2GB | 2 x En-EL3e | Metz 32CT 7 | Metz 48 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy17 Zobacz posta
    A co zrobić, żeby na neice foto wyglądało jak w PS czy ACDSee?
    Używać przeglądarki wyposażonej w moduł zarządzania barwą.

Domyślnie

No ale dając zdjęcie na to forum np. każdy moze widzieć inne kolory.
    NIKON D80 + GRIP | Nikkor 55-200| Tamron 17-50mm | CPL Mariumi | Cokin | SanDisk 2GB | 2 x En-EL3e | Metz 32CT 7 | Metz 48 AF-1

Domyślnie

No ale dając zdjęcie na to forum np. każdy moze widzieć inne kolory.
    Jest na to prosty sposób - musisz zmusić wszystkich użytkowników, którzy mogą zobaczyć twoje zdjęcia, by również używali przeglądarek z zarządzaniem barwą i skalibrować im wszystkim monitory. Ideału się w ten sposób nie uzyska, bo musieliby mieć jeszcze wszyscy takie same, lub przynajmniej wystarczająco dobre monitory, ale powinno być nieco lepiej.

Domyślnie

Czy przeglądarki z reguły używają tego samego profilu kolorów (np.: aRGB) i jaki profil kolorów mają w labie?

Domyślnie

Czy przeglądarki z reguły używają tego samego profilu kolorów (np.: aRGB) i jaki profil kolorów mają w labie?
    Przeglądarki z reguły nie używają żadnego profilu kolorów, innymi słowy wyświetlają po prostu zdjęcia w przestrzeni danego monitora.

W labie mają profil kolorów labu.

Domyślnie

jeśli używasz np firefoxa uruchom sobie moduł zarządzania kolorem i po sprawie. Ja tak zrobiłem i wszystko widzę tak samo jak w Csie. 30 sekund zabawy i po temacie

Domyślnie

a można ustawić w PS, by wszyskie NEF-y otwierał domyslnie jako sRGB, 16 kanałów, 300dpi ??
    D750, D7500, S Art 18-35/1.8; N10-20/4.5-5.6, T 60/2 Macro, N AF-P 70-300/4.5-6.3; T17-35mm f/2.8-4 Di OSD; T 35-150 2,8-4; Sigma A 50/1.4; T SP 24-70 mm f/2.8 VC USD G2

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów