Szukaj
wszystkie chyba troszeczkę za jasne.. używsz filtra UV?
1. mi sie podoba, ale szkoda tej perspektywy powietrznej... za mocna wyszła i psuje.
to samo na ostatnim - kompletny brak nieba.
p.s. numeruj zdjęcia, łatwiej sie odnieść
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
Oczywiście filtry UV były w użyciu.
Cp do 1. - pstryknięte prawie w samo południe, przez co było może troszkę za mocne światełko.
Co do ostatniego, to też pstrykane koło południa przy prawie całkowicie bezchmurnym niebie - przydałaby się "połówka". Ale jeszcze w wolnej chwili spróbuję coś z niego wycisnąć...
piekne zamki, ale w tych zdjeciach brakuje pewnej tajemniczosci... niestety, ale 'swiatlo' kompletnie polozylo oba zdjecia. kadrowo tez nie najlepiej, 1-ka jest strasznie oklepana, natomiast 2-ka wyglada jakby byla wycieta z wiekszej calosci.
Myślę, że robiłeś zdjęcia przy nieodpowiednim świetle. Niebo, chmurki również nie dopisały. Kadrowo najlepsza jedynaczka. Dwójka była by fajna gdyby np. dramaturgię budowało niebo. Baszta - ciekawie pokazana ale myślę, że przepał nieba na niekorzyść.![]()
Biorąc pod uwagę Wasze sugestie "ruszyłem" basztę i trochę (a nawet mocno) przyciemniłem niebo...
5.
Czy chociaż troszkę lepiej?
Wiem, że gdyby było troszkę chmurek itp... ale niestety nie było. Byłem tylko przejazdem, więc nie bardzo mogłem na nie czekać
ad Marcin Stawiarz: masz rację, że 2 jest cięta. U góry było więcej nieba (przy kadrowaniu zależało mi na ujęciu całości bryły), ale strzasznie dziwnie to wyglądało i dlatego przyciąłem. A co do 1 - to chyba jedyne ujęcie z tej strony zalewu, na którym nie widać "infrastruktury" turystycznej: te wszystkie budki, straganiki itd są koszmarne... i chyba dlatego jest takie popularne. Myślałem jeszcze o fotce z drugiego brzegu, ale nie dojechałem...
Jedynka robiona od strony zapory ? mam prawie identyczny kadr generalnie to wszyscy ten zamek fotografują albo od strony zapory albo ze statku lub od strony przystani .Notabene niedzica i okolice super miejsce na odpoczynek i można znaleść dużo ciekawych miejsc do focenia.
1,2 - fajne zdjątka. Aż się proszą o napis: "Pozdrowienia z Niedzicy/Ogrodzieńca"
Domyślam się, że wakacje upłynęły na szlaku zamczysk.
Tutaj jest... podpis
Skontaktuj się z nami