Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Też żmija

Domyślnie Też żmija

Witam
    to moje pierwsze zdjęcia na forum. I pierwsze pokazywane publicznie po baaaardzo długiej przerwie. Więc proszę nie używać bejsboli(wyłącznie piąch). Zapraszam do komentowania.

To czarne coś zaskoczyłem, jak spała. Dlatego właśnie ma takie niebieskie oczy (w pierwszej chwili myślałem że to zwłoki), ale po chwili zwłoki bezszelestnie zniknęły z horyzontu i to jeszcze nim zdążyłem zrobić drugie zdjęcie.

Oszczędny w słowach Awatar Noe
    Miasto
    Żyrardów, Grodzisk Maz.

Domyślnie

To czarne coś to tez żmija i o wiele rzadziej spotykana w takim ubarwieniu
    Moją ulubioną polankę ze żmijami wykarczowali i zdewastowali, a był tam też rzadko spotykany turkusowy okaz.
    Niebieskie oczka ma zapewne z powodu wylinki, którą będzie zrzucała. Miedzy nową skórą, a starą zbiera się płyn, który ułatwia zrzucanie wylinki.
    Przepraszam za OT, ale kiedyś herpetologia była moją pasją
    Zdjęcia fajne, chociażby z powodu dystansu i ostrości. Jeśli nie zmęczyłeś modelek uprzednio by straciły trochę sił i nie uciekały za szybko, a złapałeś z zaskoczenia to moje gratulacje
    D300, S10-20, S30/1.4, N35/1.8, T90/2.8, SB-900, MF 055ProB, GP YH301, Naneu Pro Alpha, Beta

Domyślnie

ja bym sie tam bal zrobić z bliska zdjecie takiemu stworzeniu jak wiadomo jest jadowite :P chybe ze robiles je na jakimś drzewie :P ?

Domyślnie

Noe, ona ma niebieskie oczy bo śpi, jak otworzyła oczęta to miały zupełnie inny kolor, tyle tylko że nawiała w takim tempie, że nawet nie zdążyłem uzmysłowić sobie jaki to kolor.

Independente: robiłem je z bliska po paru godzinnym oswajaniu zwierzątka i po prawie 50 minutach stania bez ruchu.
    Ale za to potem mogłem jej prawie wsadzić aparat w d....ę. I chwała jej za to bo z moim sprzętem nie zrobiłbym tak bliskich ujęć bez tego.

Domyślnie

Gratuluje cierpliwości i odwagi... Ja mając jadowitą żmiję w zasięgu wzroku spie... bym gdzie pieprz rośnie
    Michał
    D80 i kilka obiektywów

Domyślnie

Fajna ta czarna mamba.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

od czarnej to aż grozą zawiało!

Uprawnienia umieszczania postów