Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: camp...

Domyślnie camp...

a właściwie dwa...dziwnie mieszkać w lublinie przez tyle lat a nie zwiedzić obozu na Majdanku - to był pierwszy raz i chyba jednocześnie ostatni(nie na moje nerwy)...

1

2

3

4

5

6

7
    make love, not Warcraft...
    BB and King zapraszają...
    pozdrawiam Krzysztof Król

Domyślnie

Takich miejsc nie powinno się fotografować.
    Tylko być tam i kontemplować.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

nr 6 - bardzo odważny kadr, też zrobiłem ale wsadziłem do szuflady i nie zamierzam pokazywać...
    nr 3 - dobry manewr z GO...

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sławoj Zobacz posta
    Takich miejsc nie powinno się fotografować.
    Tylko być tam i kontemplować.
    E? Dlaczego?

A zdjęcia poprawne. Nic zaskakującego jeśli chodzi o reportaż z obozów.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

E? Dlaczego?
    Właśnie to jest dobre pytanie...
    Rozpatruję sprawę dwojako - jeżeli ktoś przychodzi w takie miejsce z aparatem po to by popstrykać i pobłyskać sobie lampą - przy czym jego fotografia to zwykły pstryk, który prędzej czy później i tak gdzieś zaginie to jestem przeciwny fotografowaniu takich miejsc...
    W przypadku drugim, czyli fotografa, człowieka, który wkłada w swoją pracę wysiłek i stara się pokazać takie miejsce na zdjęciu w sposób w jaki przedstawił nam to kolega ZaaaaK to jak najbardziej jestem za fotografowaniem takich miejsc. Fotograf, który idzie fotografować takie miejsce zachowuje jak największą powagę, szuka kadrów, które w jakiś sposób będą sobą relacjonowały przebieg wydarzeń związanych z takim miejscem. Do tego myślę, że fotografia w tym przypadku jest jednym z tych środków, które są w stanie przetrwać tym samym dając możliwość aby następne pokolenia patrząc się na te zdjęcia skłoniły się ku zastanowieniu nad tym jak różną istotą jest człowiek.

Domyślnie

To nie jest kwestia fotografowania czy nie, ale szacunku. Równie dobrze można by mieć wątpliwości czy wypada wpuszczać radosną blondyneczkę w różowym ubranku na teren obozu, razem z tatusiem, który ma oczy wokół głowy bo jego ukochany różowy skarb jest żywym srebrem, i żadne tam kontemplacje mu nie w głowie.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

To nie jest kwestia fotografowania czy nie, ale szacunku.
    Zgadza się. Tym samym oceniam fotografię nr 4, która w ciekawy sposób pokazuje i potwierdza jednocześnie Twoją Katarzyno tezę, iż ów miejsca pamięci są dla niektórych punktem wypadów turystycznych oraz pewną formą relaksu.

Domyślnie

Świetnie zdjęcia, w pełni oddają klimat tego miejsca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motylanoga Zobacz posta
    (...)Równie dobrze można by mieć wątpliwości czy wypada wpuszczać radosną blondyneczkę w różowym ubranku na teren obozu, razem z tatusiem, który ma oczy wokół głowy bo jego ukochany różowy skarb jest żywym srebrem, i żadne tam kontemplacje mu nie w głowie.
    byliśmy w Oświęcimiu i Majdanku aby przybliżyć naszej niepolskiej koleżance historię tego regionu europy, a zdjęcia zostały zrobione aby mogła je pokazać swoim bliskim, którzy pamiętają II Wojnę Światową, ale z perspektywy Hiroszimy...również nie jestem za fotografowaniem takich miejsc..
    ostatnie zdjęcie trochę z przekory, bo nie wszyscy zdają sobie sprawę, że (przynajmniej na Majdanku) zwiedzanie od 14 roku życia...
    make love, not Warcraft...
    BB and King zapraszają...
    pozdrawiam Krzysztof Król

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

6ka bardzo dobra, podoba mi sie kadr.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów