Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ruda Śląska

Domyślnie

jest tez taka kwestia, ze kupujac 70-300G dostaje sprzet nowka, gwarancje na rok czy dwa. a kupowac szkla na allegro to nigdy nie wiadomo co sie trafi.

Oszczędny w słowach Awatar pretorian111
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Witam...

Na prośbę oto dwie fotki z Nikkora 70-210 f 4.0... Proszę się nie czepiać kadrów - zdjęcia poglądowe I wiem, że to nie 4-5.6 D ale prawie to samo

1.

2.

Pozdrawiam...
    D50 /T28-75 2.8/ SB-800

Domyślnie

He he. Następny "expert". Trzeba było jeszcze bardziej przymknąć szkło, to byśmy ocenili podatność na dyfrakcję.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Wiesz co... Nikt nie prosił o fotki z konkretną przysłoną, a takie u mnie leżały na dysku więc wrzuciłem. Najwyraźniej źle zrobiłem.

Wybacz, że nie jest ze mnie taki "expert" jak Ty... I podzielę się z Tobą pewnym spostrzeżeniem, którego tutaj dokonałem. Od jakiegoś czasu śledzę forum i zauważyłem, że zawsze musisz wtrącić swoje trzy grosze, czepiasz się. Nie wiem tylko po co. Ale coż taka już chyba Twoja natura. Tak czy inaczej pozdrowienia dla Policjanta dyżurnego. Tylko pamiętaj - tutaj nim nie jesteś
    D50 /T28-75 2.8/ SB-800

Domyślnie

I co myślisz że dobrą reklamę robisz tego szkła, które notabene jest lepsze niż wersja "D"
    Czepiam się i będę to robił, gdy ktoś będzie kit wciskał. Przymkłeś szkło do F16, wyostrzanie ustawiłeś na maksa i co chciałeś tym udowodnić. Cała przewaga tego szkła na wersją "D", to jaśniejsze stałe światło w całym zakresie ogniskowych. A na takich parametrach to szkło z słoika po ogórkach będzie dobrze rysować. BTW prosili o foty z 70-210/4.5-5.6D i 70 -300, twoje sample chyba nie są żadnego z nich.

Ps. na forum jest wiele ciekawszych tematów, niż obserwowanie poczynań mojej skromnej osoby. Ale skoro to Ci sprawia frajdę....
    pozdrawiam Krzysiaczek

Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Nie robię żadnej reklamy Szymony bo i po co. Szkła różnią się od siebie światłem jak wspomniałeś i trochę mechaniką - zmiana ogniskowej i symbolem "D" co ma wpływać podobno na szybkość AF (inny pomiar światła). Czy tak jest nie wiem, nie sprawdzałem. A tak poza tymi różnicami szkła są identyczne, tak samo dobre optycznie. Więc zdjęcia chyba jednak mają się jakoś do tematu. A jeśli kogoś interesują zdjęcia np. przy f 4.0 to nie ma problemu. Coś się pstryknie

I już pisałem, że zdjęcia zrobiłem wcześniej, a nie na potrzeby tego wątku. Kitu też nie "wciskam"...

PS. I moim zamierzeniem na tym forum nie jest obserwowanie Twojej osoby. Frajdy też mi to nie sprawia. Ale chcąc nie chcąc zaglądam tutaj, czytam różne wątki i takie są moje spostrzeżenia. Myślę, że już wszystko jest wyjaśnione i nie ma co dalej ciągnąc tej nic nie wnoszącej konwersacji.

Pozdrawiam i bez urazy...
    D50 /T28-75 2.8/ SB-800

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów