Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Tatry

Domyślnie

To droga do szkoly?

Szkoda wody, bo ladne kolorki daje (pewnie za malo szkla).

Wyjatkowo sie wielkosci nie czepne, ale musisz miec swiadomosc,
    ze aby sie o zdjeciu wypowiedziec, dobrze jest je widziec. Cale.

Poza tym, podoba sie.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Ale dużo kamieni w tych Tatrach.

Domyślnie

no dokładnie ze mało szkła mam 28-80 wiec ni w pięć ni w dziesięć . Przydało by się coś szerszego ( myślę nad 18-70 )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oscyp33 Zobacz posta
    no dokładnie ze mało szkła mam 28-80 wiec ni w pięć ni w dziesięć . Przydało by się coś szerszego ( myślę nad 18-70 )
    Mało stwierdzam, ze 12 - 24 to je to ...
    Kadr fajny, ale coś mi nie pasi u góry ( ostrość )
    PS
    Czy to od Zmarzłego Stawu w kierunku Kozich ?
    NIKON

Domyślnie

Tak jest to czego nie widać na dole to Zmarzły Staw . Może ktoś się wybiera do Zakopanego chętnie bym poszedł z nim w góry Czegoś się nauczył :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sławoj Zobacz posta
    Ale dużo kamieni w tych Tatrach.
    Tak w ramach dygresji - pewien mój znajomy, który za moją namową pierwszy raz znalazł się w Tatrach, wyraził się tak: ale dużo budulca w tych Tatrach .
    Wracając do zdjęcia: moim zdaniem trzeba się było na coś zdecydować - albo więcej nieba kosztem stawu, albo więcej stawu kosztem nieba. Niebo nie wygląda na zbyt interesujące, natomiast staw wydaje się bardzo ciekawy kolorystycznie zwłaszcza z odbiciem w wodzie bogatych tonalnie skał i roślinności.
    Kolejna sprawa to ostrość: pierwszy plan, bogaty w różnorodne detale, wydaje mi się przeostrzony, im wyżej zaś tym słabiej z ostrością. A właśnie u góry przydałoby się ostrzej, szczególnie na grani, gdzie wyostrzenie uwypukliłoby bogate urzeźbienie skał.
    Ostatnia rzecz to kolorystyka: cały obraz jest zimny, ma niebieską dominantę.
    Mimo tych uwag obraz jest sympatyczny i bardzo mi - entuzjaście górskich a szczególnie tatrzańskich wędrówek - bliski.
    Za pozwoleniem autora mogę przedstawić własną wersję tego zdjęcia.

Domyślnie

Bardzo Proszę pokaz nam twoją wersje tego zdjęcia. Ja Pokaże jeszcze przed obróbką możne ktoś by obrobił lepiej to zdjęcie ??

Domyślnie

Ja tam nie lubię sie "bawić" zdjeciami innych. Tajk po prostu.

Luknij natomiast tutaj http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=68308 i wypowiedz się jak to widzisz Ty...?
    NIKON

Domyślnie

Z grubsza widziałbym to tak.

To jest przeróbka JPG-a, zapewne z NEF-a udałoby się osiągnąć więcej.
    Materiał wyjściowy miałeś faktycznie trudny.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów