Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie d60 - czujnik oka -usterka ?

ostatnio zauważyłem że jak pada ostre słońce na czujnik oka w d60 gaśnie mi wyświetlacz lub gasnie i zapala się tak pare razy dzieje się to podczas ustawiania parametrów ekspozycji bo podczas oglądania zdjęcia na wyświetlaczu jest ok czy to jest usterka czujnika czy tak ma być
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

...w moim d60 takiego problemu nie bylo na ostrym sloncu... hmmm...
    Z6III_10_10-Fisheye_14-30_15-Shift_24-120_26_28-75_45_50_105_100-400_180-600_TC2.0_DJI

Domyślnie

U mnie jest podobnie. Kilka takich problemów było zgłaszanych też na forum dpreview.com. Ktoś podobno oddawał nawet do serwisu, żeby skalibrować czujnik. Niestety nie pamiętam czy to pomogło.

EDIT: Odnalazałem post http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=27968992. Kalibacja w serwisie pomogła i trwała ok 20min.
    Ostatnio edytowane przez slav1973 ; 11-08-2008 o 09:30
    Sowy nie są tym, czym się wydają

Domyślnie

no właśnie sam sie zastanawiam czy nie wysłać do serwisu bo mnie to z deka zaczyna wnerwiać
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Mnie też ten czujnik denerwował, więc go wyłaczyłem. I dla mnie jest teraz ok. Pewnie jak bedę po drodze mijał serwis to zajdę i się spytam, ale nie mam presji, bo brak automatycznego wyłaczania monitora mi nie przeszkadza.
    Natomiast jeśli ty z tego korzystasz i wiesz, że w najabliższym czasie nie będziesz aparatu używał, to myślę ż,e warto go wysłąć na kaliabrację - ale przedtem dobrze jest się upewnić w serwisie, czy rzeczywiście zrobią to od ręki.
    Ostatnio edytowane przez slav1973 ; 11-08-2008 o 09:40

Domyślnie

tylko jest mały problem bo ja jestem w krakowie a serwis w warszawie ale zadzwonie i sie zorientuje
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Witam wszystkich!
    Właśnie spotkałem się z tym samym problemem, mianowicie na świetle słonecznym przygasa mi wyświetlacz.
    Mam pytanie do slav 1973 jak można wyłączyć czujnik oka w D60
    Z góry dzięki.

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bin1 Zobacz posta
    Witam wszystkich!
    Właśnie spotkałem się z tym samym problemem, mianowicie na świetle słonecznym przygasa mi wyświetlacz.
    Mam pytanie do slav 1973 jak można wyłączyć czujnik oka w D60
    Z góry dzięki.
    czytając instrukcje

Domyślnie

Zakładka SETUP MENU [USTAWIENIA] , pozycja SHOOTING INFO AUTO OFF [Autom. wył. info. o zdj.] - trzeba ustawić na OFF [Wyłączone]

Domyślnie

heh, jakos 4 miesiace temu przerabialem to samo. Telefon do serwisu na postepu upewnil mnie, ze to normalne. Tak ma byc i nie jest to nic nienormalnego.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów