Close

Strona 19 z 24 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 235

Wątek: statyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mobil12 Zobacz posta
    Wikary a może by tak o wężyku lub pilocie pomyśleć na początek?
    hmmm... opoznienie 2-5s tez daje rade, ale calosc: d60+70-300, jest u mnie chwiejna (zadowolony jestem gdy zakladam 18-55 -wtedy nie moge miec zastrzezn do mojego obecnego statywu). Pytanie: czy na wspomnianym Velbonie Sherpa 600 z podpietym 70-300 calosc sie ustabilizuje? Moze ktos ma doswiadczenie z innym statywem (cenowo ograniczam do 300zl) i z podobnym zestawem? Moze nie ma sesu zmiana? Moze w tej klasie cenowej nie osiagne pozadanej stabilnosci?
    Z6III_10_10-Fisheye_14-30_15-Shift_24-120_26_28-75_45_50_105_100-400_180-600_TC2.0_DJI

Rycerz
    Gość

Domyślnie

otóż to...wężyk to połowa sukcesu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    otóż to...wężyk to połowa sukcesu
    ...ale ja pytam o jakosc statywu
    Z6III_10_10-Fisheye_14-30_15-Shift_24-120_26_28-75_45_50_105_100-400_180-600_TC2.0_DJI

Domyślnie

bez wężyka masz mizerne szanse na stabilność ze względu na sposób wyzwalania aparatu i nieważne czy będzie to frotka, gitzo czy velbon, a jeśli o statywie mowa przyglądnij się slik'owi mam i nie marudzę, że to nie uwielbiana przez większość frotka
    za statyw daj ile możesz, bo dobry przetrwa kilka puszek, a zły będziesz wymieniał za 1/2 roku
    sherpa mi się podobała do chwili kupienia nowej puszki, potem mi przeszło i niewiele dokładając mam satysfakcjonujące mnie nogi
    system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki

Domyślnie

Witam. to moj pierwszy post i moje pirewsze pytanie na tym forum. zamierzam kupic velbona sherpa 600R no i moje pytanie czytam na roznych forach o jo udzwigu inni piszą ze nie wytrzymuje z podpietym tele typu 70mm-300mm i własnie ja posiadam nikona d90 i N 70 300 VR i mam mętliik w głowie czy on to wytrzyma, i jak to jest z tymi plasikowymi blokowaniami nóg naprawde są takie słabe?
    pozdr.

Domyślnie

A ja się własnie zdecydowałem. od sierpnia szwedałem sie za statywem. chciałem na to przeznaczyć do 500zł, jak każdy polak tak żeby było tanio i dobrze. jednak zauważyłem, że tak się nie da. Na szczęście rodzina (z okazji niedawnych urodzin) przyszła mi z pomocą, dostałem kupon na 450zł w fotomasterze we wrocku. polazłem z bananem na twarzy i zacząłem wybierać, przebierać, przymierzać, porównywać...i padło na Manfrotto 190xprob plus 804rc2. początkowo chciałem sherpe albo jakies benro, co by na filtry jakies zostało, ale po dłuzszych namysłach zostaje Manfrotto. Dlaczego? przede wszystkim serwis. a do tego mądre słowa forumowiczów. Między innym to z racji postępów technologicznych najczęściej wymieniamy puchy, później szkła, a statywy zawsze służą nam najdłużej (przynajmniej powinny) wobec tego dlaczego chccemy oszczędzać na nich najbardziej? całość to koszt 720 zł. Jednak sprzęt odbieram dopiero za tydzień. jeszcze się zastanawiam na 055 ale chyba wolę lżejszą 190, mam 178cm wzrostu wiec troche przygarbiony będę ale za to nie nadzwigam się az tak. a co do statywow tanich, balbym sie postawic sprzet z kilka tysiecy na czyms czemu bym nie ufal. A poza tym jak to mawiał jeden z moich profesorów " Jesteśmy zbyt biedni, żeby kupować tak tanio".
    Oczywiście gdyby nie rodzina byłoby benro...

Domyślnie

swoją drogą czy te statywy benro czy goldphoto wytrzymaja dluzej niz 5 lat?
    pucha, szklarnia, sabinki i kilka innych rzeczy do amatorki

Oszczędny w słowach Awatar zero8
    Miasto
    okolice Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMDZy Zobacz posta
    swoją drogą czy te statywy benro czy goldphoto wytrzymaja dluzej niz 5 lat?
    Miałem 2 lata goldphoto i zadnych objawow starzenia nie zauwazylem.
    Wszystko zalezy od sposobu i intensywnosci uzytkowania.

M|KM|N|S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotodemon Zobacz posta
    Witam. to moj pierwszy post i moje pirewsze pytanie na tym forum. zamierzam kupic velbona sherpa 600R no i moje pytanie czytam na roznych forach o jo udzwigu inni piszą ze nie wytrzymuje z podpietym tele typu 70mm-300mm i własnie ja posiadam nikona d90 i N 70 300 VR i mam mętliik w głowie czy on to wytrzyma, i jak to jest z tymi plasikowymi blokowaniami nóg naprawde są takie słabe?
    pozdr.
    Velbon sherpa 600R poradzi sobie z 70-300. Uzywam tego zestawu i calosc jest b.stabilna.

Domyślnie

A ja od kilku dni jestem posiadaczem statywu Velbon Sherpa 250R za 270 zł. Używam D40X zazwyczaj z Sigmą APO DG 70-300 a z tym obiektywem aparat troszkę waży. Powiem, że statyw jest absolutnie rewelacyjny! jak dla mnie bardzo wysoki. Po rozłożeniu nóg w całości pozostaje spory zapas w postaci wysuwanej kolumny! Głowica rewelacja, jedno pokrętło bardzo wygodnie obsługuje wszelkie kierunki i położenia. Jeżeli ktoś chce to można obejrzeć statyw z "bliska"
    klik
    klik
    Ale naprawdę za tą cenę jestem pod wielkim wrażeniem. Perfekcja wykonania. A co wyzwalania spustu migawki, ja mam podczepiony pod aparat grip, wiec można pstrykać zdjęcia z opóźnieniem..

Shine On
    d40xnikkor18-55sigma70-300apodgmacro

Strona 19 z 24 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów