Szukaj
ale stabilnośc statywu to chyba nie wszystko co powinno się brac pod uwagę przy jego zakupie? prawda? poza tym sugerowanie się że dzisiaj mam takie szkło to i statyw to wytrzyma jest mało przekonywujące...przecież my tu zmieniamy szkła jak rękawiczki![]()
a waga nóg, wytrzymałośc na uszkodzenia mechaniczne, na korozje, wodę plus sto milionów innych czynników ? śmiem twierdzic że warto zainwestowac więcej w ten zestaw [ nogi plus głowica ] dla świętego spokoju...
Poczytałem... i macie rację. Warto zafundować sobie lepszy sprzęt... i chyba zdecydowałem się na SLIK PRO 700 DX... Może jeszcze jakieś opinie użytkowników ??
D750, D7500, S Art 18-35/1.8; N10-20/4.5-5.6, T 60/2 Macro, N AF-P 70-300/4.5-6.3; T17-35mm f/2.8-4 Di OSD; T 35-150 2,8-4; Sigma A 50/1.4; T SP 24-70 mm f/2.8 VC USD G2
Wszystko fajnie, ale Slik Pro 700 DX kosztuje ok 500 zł z głowicą, która mi średnio odpowiada, więc i tak bym się na niego nie zdecydował.
W ostateczności, jeśli Goldphoto okaże się kiepski, po prostu go odeśle i wtedy będę myślał nad innym.
Hey! To mój pierwszy post więc witam wszystkich
Przebrnąłem przez cały temat i nadal nie wiem co kupić.
Oczywiście nie chce dziadostwa za 60zł, o czym lektura mnie święcie przekonała.
Nie chce też wydawać 600zł na statyw. Co byście polecili w granicach 400zł?
Zależy mi na mobilności, ale z drugiej strony nie chce huśtawki.
Mam obecnie kompakt samsunga, który waży 1kg, więc musi to być stabilny statyw.
Z góry dzięki za cenne porady![]()
Ostatnio przerabiałem ten temat, który jest wałkowany od dłuższego czasu (w kilku wątkach zresztą). Stabilność z lustrzanką małego g.. za <100 pln sprawdzałem bo miałem po kompakcie i jak czytałem teksty o stabilnych statywach tego typu to się tylko zastanawiałem, czy delikwent tylko nabija sobie posty, czy świadomie w błąd ludzi wprowadza.
Na frotke trochę mi szkoda kasy, bo nie jest on zbyt często wykorzystywany i chleba mi to zajęcie nie daje, ale na „tanie” mnie po prostu nie stać i wolę sprzęt mieć w jednym kawałku niż zbierać śrubki z kamieni...
Po posłuchaniu kolegów którzy mają coś konkretnego na tym forum do powiedzenia, a nie tylko mielą jęzorem dla zasady, spisałem propozycje i z listą odwiedziłem parę sklepów, w efekcie czego stałem się posiadaczem Slika dx500. Dx700 jest cięższy więc pewnie i bardziej stabilny, ale droższy, a obciążalność max. ma minimalnie większą. Nie jest to szczyt myśli technicznej, ale jest solidny i do amatorskich zastosowań czy fuszerki się idealnie nadaje, a jak będę miał chwilę to dorobię 2 drobne detale, które zwiększą jeszcze jego możliwości (haczyk i poprzeczne mocowanie).
No i warunek wielu szukających osób - można go wyrwać za ok 380 zł.
system już wybrany, kolekcjonujemy zabawki
Dokładnie, to co tanie, jest drogie jak to mówią![]()
Skontaktuj się z nami