Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 75

Domyślnie

JK, czekam na zdjęcia z terenu...
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

wigi, bardzo proszę, jedno przykładowe jest tu. Wiesz, ja na codzień to mam duuuużo różnych obowiązków, a zdjęcia robię amatorsko, tylko w wolnym czasie. W ostatni weekend starczyło tego czasu na wożenie po Polsce gościa z Japonii i na Auschwitz. Może następnym razem będzie czas na makro.
    Jacek

Domyślnie

Ha... ja juz mam makro choc dopiero dzis dostalem zestaw, ale wybaczcie bo wrzuce dopiero jutro...niestety mam dzis troche obowiazkow i brak czasu.

... no to wstawiam na szybko jedną fotkę:

Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

kontynuujac pierwszy post w tym temacie (zachecil mnie do zakupu )
    chcialem sie podzielic informacjami na temat wytrzymalosci lampek.
    50% palników nie przeżywa upadku z wysokości 1 m
    Niestety mialem dzisiaj okazje to przecwiczyc - jestem z tego powodu wiecej niz lekko zdenerwowany...
    dwie lampki byly zapiete na pierscieniu, ten zas przypiety do obiektywu. Niestety jak chcialem przekrecic lekko pierscien (sa tam takie sprytne przyciski do zwalniania blokady) nie zaskoczyl on dobrze w zaczepach i polecial na beton.
    Jeden z palnikow dziala be zproblemu, drugi natomiast sie nie doladowywal do konca (zielona dioda). Co prawda blyskal, ale bateria sie mocno grzala - mysle, ze nawalil jeden z tranzystorow, bo sie mocno gral, podobnie jak cewka, ktora zasila.
    Po dluzszym czekaniu na doladowanie lampy wszystko zgaslo i zostaje teraz tylko serwis i naprawa pogwarancyjna
    Tak wiec apel do szczesliwych uzytkownikow:
    Uwazajcie jak zapinacie, odpinacie, przepinacie pierscien z lampami do obiektywu, bo bardzo latwo by nie zapadki zaskoczyly nie do konca, a to pewnie duzo kosztuje.
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Też ostrzę zęby na ten zestaw błyśny i zaświtał mi pomysł. Bedę lampki lub pierścień uwiązywał na smyczy jak niektórzy robią to z dekielkiem na obiektyw. Przykro, że Ci się to przydarzyło. Napisz ile kosztowała naprawa.

Domyślnie

pewnie, ze napisze, teraz sie przygotowuje do wysylki i reszte czas pokaze.
    To jest faktycznie dobry pomysl z przywiazywaniem palnikow do body jakims sprytmym sznureczkiem...
    musz ecos takiego sobie zmajstrowac
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

HYPER, żabka ładna, ale światło jakieś ostre...
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

glisek, zamiast kręcić pierścieniem możesz przesuwać lampki na pierścieniu. Na każdej z nich są takie dwa przyciski, które zwalniaja blokadę, ale nie powodują wypadania lampki z pierścienia. Ściskasz je delikatnie i przesuwasz lampkę. Jest to bezpieczniejsze, ale niestety wolniejsze niż kręcenie całym pierścieniem.

A swoją drogą to Ty zdolny jesteś. Ja mam je już 1,5 miesiąca i jeszcze niczego nie popsułem.
    Jacek

Domyślnie

a cos od wczoraj mnie pech przesladuje, najpierw mi gosciu zaparkowal na zderzaku, potem lampa, az sie boje z domu wychodzic
    a o tych pstyczkach do zwalniania lampek to wiem, ale akurat chcialem ustawic pierscien z lampami by byl poziomo wzgladem aparatu (tak o tyci tyci) no i polecialo. Teraz bede mial spokoj przez jakis czas az mi tego cuda nie naprawia...

Domyślnie

glisek, jakie efekty naprawy lampki? Pytam tak z ciekawości, bo nigdy nie wiadomo, kto następny coś zepsuje.

"Wyrobiłem" już wszystkie stare baterie CR123 i przeszedłem na akumulatorki. Różnicy w praktycznie nie widać. Nie liczyłem tego, ale jeśli liczba zdjęć spadła, to nieznacznie.
    Jacek

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów