Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 75

Domyślnie

Ro-bal, tego jeszcze nikt nie wie. Są całe z tworzywa, ale wyglądaja dość solidnie, a czy się nie połamią - kto to wie? Na dłuższe przemarsze pewnie lepej chować je do pokrowców. Pokrowce są małe, wydają się dość wygodne i są mocowane na pasku. Na szczęście wszystkie elementy można dokupić w sieci sprzedaży Nikona (nie w serwisie, jako naprawa). Cały pierścień, można jednym ruchem ręki zdjąć z obiektywu (nie jest wkręcany, tylko mocowany na sprytne zaczepy) i schować do torby, bez odłączania lampek - tego już próbowałem. Ponowny montaż zestawu zajmuje kilkanaście sekund.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski
    Sam często wychodzę na całodzienne strzelanie do zwierzątek.
    Mam tylko zapasowy akumulator do puszki i na 4 GB fotek w zupełności wystarcza.
    Chodzi raczej o dluzsze wybycia. Na focenie tez zabieram aparat, wzglednie bonusowe szklo i jeden zapasowy aku.
    A do podróży to polecam książkę, a nie mp3, czy "komórkę".
    Na laptopiku moge popracowac, nie zawsze moge sobie pozwolic na ksiazke (szczegolnie ze jak mnie wciagnie to nie zrobie nic poki nie doczytam.. ze 2 egzaminy juz przez to zawalilem ). Dodatkowo laptop doskonale sprawuje sie jako 40gb databank na dluzszych wyjazdach.
    Więc po co wam te wszystkie gadżety do fotogrtafii?
    chodzilo nam raczej o ilosc elektroniki jaka nam sie zdarza targac ze soba przy wszelakich dluzszych nieco wyjazdach.
    ps. I radzę sobie doskonale w życiu bez telefonu. Niemożliwe? A jednak.
    Pozazdroscic. Ja niestety musze byc pod telefonem - moze gdybym pracowal na etat to sprawa wygladalaby inaczej.
    c2h5oh
    |Bessa Voigtländer|Zenit 11|Kiev 4m|D70|T28-75|SB800|055PROB
    http://www.lisiewski.info | http://modna.pl | http://giery.eu

Domyślnie

JK jeszcze jedno pytanko czy w komplecie sa na poczatek 2 bateryjki ? wlasnie do mnie jedzie ten zestaw i nie wiem czy zamowic aku z allegro (jak beda na poczatek jakies bateryjki w komplcie) czy mykac szybko do sklepu
    jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje - czy wbudowana lampka blyska jakos tak mocno, ze widac ten blysk od strony fotografujacego (bo sadze, ze ten ekranik zamieniajacy na IR blokuje swiatlo widzialne emitowane do przodu)
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

HYPER, niestety goń do sklepu, bo sobie na lampki tylko popatrzysz. Bateryjek w komplecie nie ma.

Ta wbudowana błyska w zależności od tego, czy jej błyskać pozwolisz. Przedbłyski sterujące muszą być, ale w menu można ustawić tak, że na przedbłyskach się kończy. Trochę te błyski widać, ale można przywyknąć.
    Jacek

Domyślnie

a to skurczybyki by nie zbankrutowali jakby dali te 2 bateryjki ...

Domyślnie

już odpowiadam
    po co ten cały szpej
    jak walcze z 600, to zdarza sie, że ptaszor idzie 2 metry od budy, rozwiazanie - drugie body i 300 lub zoom, prawie wszystko na silnikach więc energii chłepcze, lampa zawsze może się przydać, w lesie rówież, mp3 plus głosniczek - wabienie ptaszorów,
    komórka - jak mam dośc to dzwonie po kupla, żeby po mnie przyszedł pod budę,
    co do samochodziku to nastawiam się na większy, żeby jeszce kimac było można,
    energia jest najważniejsza
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

jurgen, tylko że te lampki to są do makro, a nie na grubego zwierza. Do 600-ki nie pasują nijak.
    Jacek

Domyślnie

ale ja nie mówię o tych lampkach tylko ogólnie o tym że do małych nie należe, ale cenie sobie wygode i mobilnosc, jednak czasami fura sprzetu jest ogromna i jak czegos nie wezmę to z reguły jest dupa

w tym roku mam zamiar skończyć lisy
    tzn z zeszłego mam młode, bawiące siej jedzące
    w tym robie z matka
    2 tygodnie zajęło mi znalezienie odp nory (znalezionych było 7)
    środek dnia, zostawiłe wszystko w jednym miejscu i poszedłem sie rozejrzeć
    po około 200 metrach zobaczyłem norę
    normalka, ide żeby sprawdzić
    30 metrów od nory wyszła lisica z trzema psiakami,
    ja oczywiście padnij w wysokich trawach, wiatr miałem dobry wiec sobie ukleknołem
    i obejrzałem przez 15 minutowy film BBC o zabawach matki z młodymi i samej matki
    a qrwa szppej został 300 metrów za plecami, raczej spokojnie bym się rozstawił ( 40 cm trawska)

to tyle w tsemacie
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

JK mam do Ciebie prosbe - napisz mi w jaki sposob uastawia sie proporcje sily blysku pomiedzy lampami SB-R200. Nigdzie nie moge sie do tego dokopac a same lampy nie maja takiej mozliwosci - czy robi sie to jakos w menu aparatu ? Swoja droga ta instrukcja obslugi jest do d...y bo praktycznie cala jest poswiecona obsludze ze sterownikiem SU-800.

Domyślnie

HYPER, ustawiasz to w menu w body. W D200 wchodzisz w tryb pracy lampy (opcja e3), ustawiasz COMMANDER MODE i masz wyświetlone menu, w którym możesz ustawić kompensację błysku dla wszystkich grup sterowanych lamp: lampy wbudowanej (to wyłączasz) oraz grupy A i grupy B lamp zdalnych. Dla każdej grupy możesz wybrać tryb pracy (OFF, M, AA, TTL) i kompensację mocy błysku (od -3EV do +3EV). Musisz jeszcze ustawić numer kanału i to wszystko. Na lampkach ustawiasz odpowiednie numery grup i numer kanału.
    Jacek

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów