Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: R&R w Lenovo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Lenovo sprzedaje modele z rodziny R61i z XP Professional. Nie spotkałem z vistą żadnego.
    Jesteś w błędzie bo sprzedaje. I to na dodatek seria r61 ma Vistę Business która daje mozliwość darmowego legalnego downgrade do XP professional oczywiście z możliwościa powrotu do Visty. Jestem posiadaczem R61 w konfiguracji cpu T8100 2,1GHZ/ ram 2GB/ hdd 160GB /grafika nvidia quadro 140n 1600x1050. Dysk na poduszkach powietrznych z mechanizmem wykrywającym drgania i ruch laptopa (żyroskop). Laptop posiada także czytnik linii papilarnych. Ogólnie za tą cenę fajny sprzęcik. Pozdrawiam.

Domyślnie

Tak, tylko R61 ale z jaką literką?

Domyślnie

Ja mam R61i z Vista Business i tak jak kolega wyzej napisal z mozliwoscia legalnego downgrade do XP Pro.
    Dokladniej to R61i T5750/1024/15,4/160/NF0GMPB.

Przy okazji zapytam jak zgrac na plytki ta partycje do odzyskiwania systemu ?
    D300|T28-70|N80-200|TC-14EII

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Witam i dopisuję się do pytania
    "Jak zgrac na plytki ta partycje do odzyskiwania systemu ?"

Domyślnie

klikamy START->Wszystkie programy -> ThinkVantage -> Create Recovery Media i wybieramy Recovery discs (program utworzy 6 płyt)

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Dzięki "jadzik" , U mnie kopia zajęła 9 płyt CD.

Domyślnie

w nawiązaniu do tematu, po blisko 1,5 tygodnia dostałem odpowiedz z serwisu lenovo, pytałem sie tam o mozliwość kupna płytek. ot co dostałem. radzę więć zgrywac sobie za wczasu płyty

Witam,
    nie posiadamy takich płyt w sprzedaży
    rozwiązaniem jest dostarczenie notebooka do serwisu - wykonamy
    przywrócenie ustawień fabrycznych na dysku twardym - wówczas będzie
    również możliwość wykonania takich płyt
    koszt usługi to 120.78 PLN brutto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wist Zobacz posta
    Dzięki "jadzik" , U mnie kopia zajęła 9 płyt CD.
    dziwne, ja mam 6 fabrycznych tłoczonych nośników, 1 rozruchowy pozostałe to pliki instalatora i całego badziewia jakie w lapku zaraz po właczeniu

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Witam,

posiadam R61i - po aktualizacji softu R&R do najnowszej wersji zniknęła opcja "Restore to Factory Defaults" z R&R uruchamianego podczas startu systemu (niebieski guziczek). Jeśli więc ktoś uaktualni kompa, a potem będzie go chciał np. sprzedać (i przywrócić wszystko do ustawień fabrycznych) to może być zaskoczony - bez płyt nie da rady.

Pozdrawiam,
    Konrad
    Brak stopki

Domyślnie

Co do recovery prawie wszystko się zgadza

- recovery cd można wypalić tylko oraz po każdym przywróceniu preloadu, na dvd również można palić, mniejsza ilość nośników
    - Nie można oficjalnie kupic recovery cd - stanowisko Lenovo,
    - Przy dzieleniu dysku nie spotkałem się by pod xp poszło coś nie tak - pod vistą są problemy,
    - Dla własnego dobra nie używajcie aplikacji System Update jest to narzędzie bardzo niedopracowane.
    - Serwisowe recovery w zależnośći od MT i systemu skłąda się z 1-6 CD z systemem + recovery CD i suplemental
    - Obecnie do wszytskich Notków z Vistą Business i Ultimate Lenovo daje 3 cd z Win XP,

W razie pytań służę pomocą - myślę że w sprawach serwisowych i handlowych jestem w stanie odpowiedzieć na każde pytanie

Pozdrawiam

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów