Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: R&R w Lenovo

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Lenovo sprzedaje modele z rodziny R61i z XP Professional. Nie spotkałem z vistą żadnego.
    Jesteś w błędzie bo sprzedaje. I to na dodatek seria r61 ma Vistę Business która daje mozliwość darmowego legalnego downgrade do XP professional oczywiście z możliwościa powrotu do Visty. Jestem posiadaczem R61 w konfiguracji cpu T8100 2,1GHZ/ ram 2GB/ hdd 160GB /grafika nvidia quadro 140n 1600x1050. Dysk na poduszkach powietrznych z mechanizmem wykrywającym drgania i ruch laptopa (żyroskop). Laptop posiada także czytnik linii papilarnych. Ogólnie za tą cenę fajny sprzęcik. Pozdrawiam.

Domyślnie

Tak, tylko R61 ale z jaką literką?

Domyślnie

to jest własnie model R61 - bez literki, najwyższy R61, wiem bo też go mam rozdziałka 1680X1050 i grafika Nvidia Quadro NVS 140M, daje radę
    D750 - D7100 - F3 - FE - D40x - nikkor 35/1.8 DX - tokina atx 11-16/2.8 DX - Nikkor 18-105 DX - Nikkor 50 1.8G - Tamron 70-200 2.8 G2 - Zeiss Planar 50 1.4

Domyślnie

Mam R61 bez żadnej literki - konkretnie taki: IBM ThinkPad R61 NF5DEPB. Ale z tego co wiem to zarówno R61 i R61i oraz zdaje się te z literka p jeśli są z Vista to albo z Business albo z Ultimate. A Microsoft zezwala na downgrade do XP professional właśnie z tych dwóch wersji Visty. Z Home nie można tego zrobić. Więc podsumowując jeżeli chcesz mieć w R61(x) system XP pro (a nie masz bo kupiłeś z Vistą) to możesz legalnie instalować go nawet z pożyczonego nośnika. Ja tak zrobiłem na początku ale po wielu lekturach na temat Visty i jej optymalizacji wróciłem do niej po jakimś tygodniu i uzywam do tej pory obok Ubuntu. Paradoksalnie Vista staruje troszeczkę szybciej od Ubuntu. Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów