Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: R&R w Lenovo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wist Zobacz posta
    Matryce w laptopach wiadomo pracują tak jak piszecie. Mam pytanie, czy w R61i matowe matryce oddają w miarę wiernie kolory zdjęć, czy ce****e je jakaś barwna dominanta?
    Oddają w miarę wiernie kolory zdjęć czarno-białych.

Domyślnie

jesli ktoś nie wie to seria laptopów lenowo z R w nazwie jest biznesowa wiec nie położona tam zbyt dużego nacisku namatryce. ja jeśli już się bawię sam dla siebie zdjęciami po prostu podłaczam swój monitor CRT i kłopot z głowy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadzik Zobacz posta
    jesli ktoś nie wie to seria laptopów lenowo z R w nazwie jest biznesowa wiec nie położona tam zbyt dużego nacisku namatryce. ja jeśli już się bawię sam dla siebie zdjęciami po prostu podłaczam swój monitor CRT i kłopot z głowy.
    Iluletni to monitor?

Ja tez kiedyś nie wierzyłem, ale Tom01 miał 100% rację, że monitory CRT, po określonym czasie, wyświetlają jedynie mydełko.

Kosztowało mnie to, ale wymieniłem i Tobie tez radzę.

Domyślnie

monitor ma kolo 6 lat, ostroscią może nie powala ale kolory oddaje o niebo lepiej niż matrycja mojego lapka. a ze fotografia zajmuje się czysto amatorsko wiec az tak mi to nie wadzi

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Czornyj - Biały i czarny to też kolor , lecz jak sam wiesz może mieć różny odcień.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wist Zobacz posta
    Czornyj - Biały i czarny to też kolor , lecz jak sam wiesz może mieć różny odcień.
    Dlatego napisałem: "w miarę"
    Co do matrycy w R61, to niestety - typowa laptopowa nędza - wąski gamut, kiepska charakterystyka kątowa, popieprzona gradacja i beznadziejny punkt bieli. Jedyną zaletą jest to, że jest matowa i ma nienajgorszą czerń.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 12-08-2008 o 21:52

Domyślnie

Mam R61i i instalowałem winde z ukrytej partycji wszystko przebiegło bez problemu, tylko sterowniki trzeba aktualizować i wywalić gratisowego zamulonego symanteca. Dysk podzielilem na dwie partycje za pomocą partition magic i wszystko pięknie biega Matryca jak matryca, matowa, dobre i to, ze zdjęciami można się przejechać, ogólnie z lapka jestem zadowolony.
    pzdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

tylko jesli bedziech chcial system przywracac z ukrytej partycji moze ci się to nie udać, bo zmiana ilości partycji zamazuje MBR i program R&R nie wystartuje, jedyny ratunek wtedy do płyty.

a wracając do R61i, czy ktos kiedys z lapków z serii ThinkPad nie był zadowolony. przecież to nie acer

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadzik Zobacz posta
    tylko jesli bedziech chcial system przywracac z ukrytej partycji moze ci się to nie udać, bo zmiana ilości partycji zamazuje MBR i program R&R nie wystartuje, jedyny ratunek wtedy do płyty.

a wracając do R61i, czy ktos kiedys z lapków z serii ThinkPad nie był zadowolony. przecież to nie acer
    No właśnie instalowałem system od nowa po zmianie partycji, wszystko beż użycia płyt zadziałało jak należy.
    pzdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

tak już na sam koniec jeśli ktoś by był zainteresowany. nie można używać każdego programu do zmiany wielkości partycji C, ja w praktyce przetestowałem Paragon Hard Disk Manager i wszystko po nim działa, tzn. po wcisnieciu nienieskiego guziczka laduje się program R&R prosto z partycji serwisowej. Nie polecam gparted ktory jest w wielu dystrybucjach live linuxa, mi on pokrzaczyl w MBR i stad moje problemy.
    tyle na tyle, ja temat uważam za zamknięty

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów