Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: R&R w Lenovo

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie R&R w Lenovo

Witam jak w temacie. Mam lapka Lenovo R61i, tak jak każdy lapek tej firmy nie ma systemu na płycie tylko na ukrytej partycji systemowej. Zawartosć tej partycji mozna zgrać na płyty CD samodzielnie lub kupić gotowy zestaw odpowiedni do danego modelu u producenta/dystrybutora. Czy ktoś z Was korztystał z tej drugiej opcji i kupował gotowe nośniki, ile czekał na ich dostarczenie no i ile go ta przyjemnośc kosztowała?

Pozdrawiam
    Jadzik

Domyślnie

Nawet nie wiedziałem, że istnieje możliwość kupna. Wypaliłem płytki jak przewiduje procedurka i pozostawiłem system na partycji. Zdarzyło mi się już z nie go odtwarzać. Jest to bardzo kulturalnie zrobione bo fabrycznie laptop ma ustawione dwie partycje - roboczą C (na niej jest zainstalowany system) oraz ukrytą Recovery. Ja swoja roboczą podzieliłem na dwie części i obawiałem się, że w trakcie przywracania systemu ten podział zostanie usunięty i stracę wszystko co mam na D (kombinowałem drugiego twardziela by zrobić backup). Moje obawy okazały się zbędnę bo soft ładnie się zapytał czy chcę wymazać cały dysk przed odzyskaniem czy tylko partycję C. Wszystko poszło bez bulu, zajęło około 2 godzin.

Domyślnie

BARDZO ostrożnie należy używać przy dysku z partycją SERWISOWĄ, oprogramowania do partycjonowania.

I tak np. znany wszystkim Partition Magic, powoduje, że partycja SERWISOWA traci boot sektor i nie można z niej uruchomić komputera.

Tak więc ostrożnie.

Dobrze radzi sobie Acronis Disk Partitiom Manager.

Najlepszym rozwiązaniem jest wykonanie płyt Recovery (2).

Jest możliwość wykonania tylko jednego podejścia, więc ostrożnie.

Można też, za cenę nośnika i opłaty pocztowej otrzymać płytę z systemem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Ja swoja roboczą podzieliłem na dwie części i obawiałem się, że w trakcie przywracania systemu ten podział zostanie usunięty i stracę wszystko co mam na D (kombinowałem drugiego twardziela by zrobić backup). Moje obawy okazały się zbędnę bo soft ładnie się zapytał czy chcę wymazać cały dysk przed odzyskaniem czy tylko partycję C. Wszystko poszło bez bulu, zajęło około 2 godzin.
    no u mnie tak nie było, utowrzyłem sobie drugą partycję, przy okazji literre napedu dvd zamienilem na E, niby okej bo system ladnie sie wczytal. tylko ze zdarzylem sobie szybko napsuc w systemie wiec postanowilem stan fabryczny przywrocic i klonk, potem caly system sie sypnal. a plytek nie wypalilem z czystego lenistwa. i tu moj problem

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Jakie systemy były zainstalowane na Waszych laptopach, Vista czy XP? Jestem w trakcie rozważania zakupu takiego laptopa.
    Przy okazji - jakie typy kart graficznych są zainstalowane w Waszych R61i, jak się zachowują oraz jak wyświetlane są na nich zdjęcia ( czy duże przekłamanie kolorów)?
    Pozdrawiam Wist.
    Ostatnio edytowane przez wist ; 10-08-2008 o 21:03

Domyślnie

ja mam model LENOVO R61i T5250/1GB/120/15/DVDRW/XPP, grafika intela x3100. lapek raczej do pracy, matryca nie powala, ale jak to w lapku ktory teraz ponizej 2 kola stoi.

Domyślnie

Lenovo sprzedaje modele z rodziny R61i z XP Professional. Nie spotkałem z vistą żadnego.

Domyślnie

już po sprawie, orginalne płytki recovery udało mi się zdobyć w jednym ze sklepów komputerów. z racji tego, że pracował tam mój znajomy nie zapłaciłem za nie ani grosza

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Matryce w laptopach wiadomo pracują tak jak piszecie. Mam pytanie, czy w R61i matowe matryce oddają w miarę wiernie kolory zdjęć, czy ce****e je jakaś barwna dominanta?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wist Zobacz posta
    Matryce w laptopach wiadomo pracują tak jak piszecie. Mam pytanie, czy w R61i matowe matryce oddają w miarę wiernie kolory zdjęć, czy ce****e je jakaś barwna dominanta?
    Masz w wątku obok Lenovca, mówią, że i do fotek, choć osobiście bardzo w to wątpię.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów