Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: LAPTOP do HD

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie LAPTOP do HD

Hej
    Jako że zielony jestem zupełnie w temacie komputerów to proszę o małą pomoc w wyborze.
    Potrzebuję laptopa do netu, PS i przede wszystkim do filmów HD.
    Niestety nie mam bladego pojęcia o tym jak to podłączyć i jakiej mocy procesor (karta graficzna) będą potrzebne.
    Nie wiem też jakie wyjścia musi mieć komputer.
    Ani też też za pomoca jakiego złącza. Kablem HDMI,D-sub, PC-IN, no bo chyba nie EURO?
    A może jeszcze inaczej?
    Będę wdzięczny za pomoc.

Acha Telewizor to SONY 46x3500.
    Ostatnio edytowane przez andrzej_laskowski ; 09-08-2008 o 13:51
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Jeśli chodzi o takie rzeczy to jest do tego odpowiedni dział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaqb81 Zobacz posta
    Jeśli chodzi o takie rzeczy to jest do tego odpowiedni dział
    Czyli jaki?
    Komputery do specjalnych zastosowań?
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Czyli jaki?
    Komputery do specjalnych zastosowań?
    Po prostu dział Komputery i tyle

Domyślnie

ale chcesz oglądać filmy w formacie HD czy je montować??

Domyślnie

bo jak oglądać to
    1. sprawdzić jakie wejścia ma TV (zakładam że hdmi posiada)
    2. jak dźwięk będzie podłaczony - czy masz kino domowe i wielokanałowy dźwięk przez wzmacniacz (wejście optyczne) czy tylko przez TV

i kupić laptopa który ma:
    1. wyjście hdmi
    2. wyjście wielokanałowe (najlepiej optyczne) dźwięku (przy podłączeniu do kina domowego) - chyba że to wszystko załatwi ci hdmi.. zależy od możliwości kina domowego
    3. czytnik Blue-ray

a w ogóle to laptop ma być tylko do tego?? jeśli tak to bez sensu kupować do tego laptopa - ja jak wrócę z urlopu to do tego celu kupię sobie konsolę sony playstaton3 - wsadzę dysk 320 gb i będzie.. poczytaj sobie co takie PS3 ma - jak pierwszy raz zobaczyłem to byłem bardzo zdziwiony.. i jeszcze nie wstyd postawić tego koło innego sprzętu AV
    a do PS'a i netu kupić jakiegoś tańszego laptopa (żeby i na konsolę wystaczyło)
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 09-08-2008 o 14:08

Domyślnie

Przeniosłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    bo jak oglądać to
    1. sprawdzić jakie wejścia ma TV (zakładam że hdmi posiada)
    2. jak dźwięk będzie podłaczony - czy masz kino domowe i wielokanałowy dźwięk przez wzmacniacz (wejście optyczne) czy tylko przez TV

i kupić laptopa który ma:
    1. wyjście hdmi
    2. wyjście wielokanałowe (najlepiej optyczne) dźwięku (przy podłączeniu do kina domowego) - chyba że to wszystko załatwi ci hdmi.. zależy od możliwości kina domowego
    3. czytnik Blue-ray

a w ogóle to laptop ma być tylko do tego?? jeśli tak to bez sensu kupować do tego laptopa - ja jak wrócę z urlopu to do tego celu kupię sobie konsolę sony playstaton3 - wsadzę dysk 320 gb i będzie.. poczytaj sobie co takie PS3 ma - jak pierwszy raz zobaczyłem to byłem bardzo zdziwiony.. i jeszcze nie wstyd postawić tego koło innego sprzętu AV
    a do PS'a i netu kupić jakiegoś tańszego laptopa (żeby i na konsolę wystaczyło)
    Laptop musi być bo filmy nie są na płytkach tylko na dysku.
    Dźwięk będzie przez cyfrowy procesor Yamahy HTY-7040.
    HDMI to tylko obraz, czy również dźwięk?
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

HDMI to również dźwięk. Jak laptop to może jakiś sony vaio?

Domyślnie

Laptop musi być bo filmy nie są na płytkach tylko na dysku.
    No u mnie tez na dysku - dlatego pisałem że do PS3 włożę sobie dysk 320Gb - poza tym można przypiąć dysk na USB, zresztą ma toto ethernet i WiFi.. laptop z takim dyskiem kosztuje trochę, poza tym dysk na usb możesz wpakowac za sprzęt i nie będzie go widać..
    ja mam właśnie laptopa i 2 znajomych z konsolami PS3 - po zobaczeniu jak to chodzi przeszła mi chęć na oglądanie filmów z laptopa.. co ciekawe - ten sam materiał (z tej zamej płyty) wyświetlany na plaźmie 42" z komputera/dvd stacjinarnego/PS3 wygląda najlepiej z konsoli (co dziwne ale tak jest)
    ale jak chcesz laptopa to nie namawiam, sugeruję rozważenie takiej opcji bo IMHO warto..

Dźwięk będzie przez cyfrowy procesor Yamahy HTY-7040.
    HDMI to tylko obraz, czy również dźwięk?
    no i tu bywa różnie.. w zależności od modelu jest albo tylko obraz albo jedno i drugie (ostatnio raczej z dźwiękiem ale można się naciąć) - kiedyś było róźnie i lepiej w specyfikacji sprawdzić.. a najlepiej to takiego laptopa wybrać co będzie miał wyjścia takie jak TV i ta Yamacha wejścia.. nie napisałeś co to ma więc nie wiemy co powinien mieć.. ale myśle że już wiesz czego szukać..

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów