Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie CS 3 + camera RAw 4.5

Witajcie zwracam sie z wielka prosba do kolegow bardziej doswiadczonych posiadam od niedawna cs3 i sciagnełem camera raw 4.5 by moc obrabiac zdjecia w rawie na wstepie nie wiem jak mam zainstalowac camera raw do cs3 pozatym czy format jpeg morzna rowniez obrabiac przy pomocy camera raw chciałbym jak najwiecej sie dowiedziec na ten temat
    Użytkuje X t2 TTArtisan 35 1.4 Fujinon 23 F2
    Było FEED 5, Kodak P850, Nikon D90, D300 D7100 D600 SB-900 Grip Md-10 50 F2 Canon 6D
    Szkiełka 18-105, 35 1.8G, T70-300 VC, T90 Macro , N70-210 F4, N35 1,8G FX, N80-200D ED 2,8, N85 1,8G S 24-35 F2 ART N28-105 N50 1.8G T24-70VC

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Polecam Słownik PWN oraz Google.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Spodziewam sie profesjonalnych podpowiedzi ktore by mi pomogły przynajmniej na poczatku
    Użytkuje X t2 TTArtisan 35 1.4 Fujinon 23 F2
    Było FEED 5, Kodak P850, Nikon D90, D300 D7100 D600 SB-900 Grip Md-10 50 F2 Canon 6D
    Szkiełka 18-105, 35 1.8G, T70-300 VC, T90 Macro , N70-210 F4, N35 1,8G FX, N80-200D ED 2,8, N85 1,8G S 24-35 F2 ART N28-105 N50 1.8G T24-70VC

Domyślnie

oj, interpunkcja i słownik się w pas kłaniają.
    jpg można obrabiać

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Spodziewam sie profesjonalnych podpowiedzi ktore by mi pomogły przynajmniej na poczatku
    A czy trudno jest zajrzeć do paru wątków na forum?
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Najlepiej zajrzec do calkiem grubej ksiazeczki ktora adobe daje razem z plyta instalacyjna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Najlepiej zajrzec do calkiem grubej ksiazeczki ktora adobe daje razem z plyta instalacyjna
    A do której wersji? Bo na półce leży mi tu pakiet CS, obok pakiet CS2, a jeszcze obok PS z CS3. Wszystkie w wersjach pudełkowych IE. Książek brak. Ostatni pakiet, który pamiętam jako dostarczony z niezłą literaturą, to pakiet z wersją 7 PSa, wersją 10 AI oraz wersją 2 ID.

Edit:
    Sorki Grzesiulla - jestem wyznawcą teorii o szacunku wyrażanym także w sposobie komunikacji. To jak Ty to robisz pcha mnie tylko do informacji dla Ciebie, że skoro stać Cię na kupno Photoshopa CS3 to daj też parę groszy na jakiś kurs podstaw. Jeśli otrzymałeś tego pshopa w prezencie - poproś o jeszcze jakiś kurs - ot choćby:
    http://helion.pl/ksiazki/pcs3op.htm
    Ostatnio edytowane przez samek ; 09-08-2008 o 16:14 Powód: Dopisek do Grzesiulla

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiulla Zobacz posta
    Witajcie zwracam sie z wielka prosba do kolegow bardziej doswiadczonych posiadam od niedawna cs3 i sciagnełem camera raw 4.5 by moc obrabiac zdjecia w rawie na wstepie nie wiem jak mam zainstalowac camera raw do cs3 pozatym czy format jpeg morzna rowniez obrabiac przy pomocy camera raw chciałbym jak najwiecej sie dowiedziec na ten temat
    Pisałem o tym wieloktotnie na forum
    Help (Pomoc) / Update i samo się zainstaluje

JPEG da się obrabiać przy pomocy camera raw
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    A do której wersji? Bo na półce leży mi tu pakiet CS, obok pakiet CS2, a jeszcze obok PS z CS3. Wszystkie w wersjach pudełkowych IE. Książek brak. Ostatni pakiet, który pamiętam jako dostarczony z niezłą literaturą, to pakiet z wersją 7 PSa, wersją 10 AI oraz wersją 2 ID.

Pewnie chodzi o starter 22 stronicowy z którego niczego się nie dowie konkretnego, więcej jest już na tej dodatkowej płytce CD
    co do tego jak zainstalować ACR to nie wiem u mnie robi to automatycznie PS, aby otworzyć JPG-i w ACR otwórz Bridge zaznacz zdjęcia które Cię interesują kliknij prawym i wybierz 'Otwórz w kamera raw'
    Ostatnio edytowane przez Antonina ; 09-08-2008 o 16:39

Domyślnie

Wystarczy wrzucić CameraRaw do katalogu ...\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Plug-Ins\File Formats i po ptokach, że tak powiem
    opis w fazie przygotowań ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów