Witam.
Wlaśnie stoję przed dylematem czy Sabinkę 800 czy 900.
Różnica w cenie to 250zł jedna 1000 nowsza 1250.
Co poradzicie? CZy warto dopłacić? Jesli tak to co dzięki temu moge zyskać.
Piszka d300.
Pzdr.
Szukaj
Witam.
Wlaśnie stoję przed dylematem czy Sabinkę 800 czy 900.
Różnica w cenie to 250zł jedna 1000 nowsza 1250.
Co poradzicie? CZy warto dopłacić? Jesli tak to co dzięki temu moge zyskać.
Piszka d300.
Pzdr.
Czytales TEN watek?
Tam jest duzo informacji o sb-900 i jakies porownania z sb-800 tez sa.
800ka jest juz na rynku dluuugoo i wszyscy (prawie) znaja jej wady i zalety,
900ka jest nowoscia i niewiele osob mogla ja dobrze przetestowac, moze bedzie super bezawaryjna
a moze beda jakies awarie. Jak Pobedzie troche dluzej na rynku to wszystko wyjdzie.
Decyzji nikt za ciebie nie podejmie - musisz sam zdecydowac co Ci potrzebne.
Napewno czy bedzie to 800ka czy 900ka bedziesz BARDZO zadowolony![]()
I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?
Z całą pewnością 800'ka nie będzie już produkowana prze Nikona bo 900'ka jest jej następczynią.
sugerowałbym SB-900 bo jednak kilka lat dzieli myśl konstruktorów jednej i drugiej - w obecnych czsach to technologiczna przepaść, wiec kupowanie teraz 800 to jak kupno telewizora z 2003 rokuNie ma co sie zastanawiac.
Po przeczytaniu/obejrzeniu recenzji w sieci odnoszę wrażenie, że nikt z testujących nie chce tego głośno powiedzieć, że to bardziej marketing niż technologiczna przepaść.
Co innego gdyby 900 debiutowało w cenie 800 a tak $175 za co?
To powiedziawszy pragnę zapytać koleżanki/kolegów gdzie można jak najtaniej nabyć 900, nie na firmę, bez FV, ale z pewnego źródła, nie kradzioną. Czy cena 1250 to cena imfoto dla forumowiczów?
NYCH - Americana
kupiłem za 1375... poszukaj na allegro - sklep z sosnowca. Plusem, to że po prostu mają a inni obiecują, no i oczywiscie NP.
a co do "technologicznego zacofania" - hmmm, pewnie ze lampa to lampa i nic nowego nie wymyslono, ale sama szybkośc uruchomienia i jej obsługa juz jest wartna róznicy pomiedzy 800-tka. Pozatym - nie powiesz mi że elektronika, oprogramowanie itp elementy to dla nich te 5 lat to nic... to jednak przepaść. Nawet prądożerność - tu 4 AA robi lepsza robotę, niż w SB800 robiło sztuk 5, myślę że jednak coś tu z nowocześniejszej myśli jest...
Minus to wielkość... kawał bydlka na aparacie teraz sterczy, ale widzę że jest bardziej kumata od 800i świeci przyjemniej.
Skontaktuj się z nami