Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: D700 - usterka

Domyślnie D700 - usterka

Hej, od czasu do czasu zaraz po włączeniu aparatu nie działa przednie kółko, czasami potrwa to kilka sek, czasami minutę czy dwie. Próbowałem różnych kombinacji, z różnymi obiektywami i co jakiś czas taki babol wyłazi. Na dzień dzisiejszy awaryjnie pod klawisz funkcyjny przypisałem sobie zamianę kółek miejscami. O ile w trybach A i S nie ma problemu, to w M mnie to wkurza. Spotkał się ktoś z czymś takim?
    Oczywiście pewnie jak wyślę do serwisu to akurat wszystko będzie działać :/
    Kryhu
    Z6II | Z50 | D700 | N28/1.4e | S50/1.4 | N85/1.4g | Z24-70/2.8s | N200/2vr | Z16-55 |

Domyślnie

Nie mam D700, ale ja poczekałbym na nowszy soft. Znając życie pewnie niebawem takowy się pokaże, jak to zwykle bywa po premierze nowej puszki.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

Wyłączyłem i załączyłem teraz kilka razy aparat kręcąc kółkiem natychmiast po włączeniu - za każdym razem było ok.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

U mnie też działa ok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gtad Zobacz posta
    Nie mam D700, ale ja poczekałbym na nowszy soft. Znając życie pewnie niebawem takowy się pokaże, jak to zwykle bywa po premierze nowej puszki.
    Nie czekałbym na żaden nowy soft tylko reklamował korpus jak najszybciej.

Domyślnie

no jeśli w żadnym innym nie ma podobnych oznak, to oczywiście masz rację, dlatego dopisałem, że osobiście nie mam tego korpusu.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kryhu Zobacz posta
    Oczywiście pewnie jak wyślę do serwisu to akurat wszystko będzie działać :/
    Musisz być dzielny i jednak oddać do serwisu, bo według mnie to ewidentna usterka.
    Marek
    D800 + parę szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów