Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: problemy z p80

Domyślnie problemy z p80

Niedawno zakupiłem aparat Nikon Coolpix P80,od pewnego czasu zauważyłem że po zrobieniu zdjęcia są one nie ostre czasami poruszone(ale to już raczej moja wina) i występuje dużo pikseli.
    Na wyświetlaczu LCD podczas robienia fotki zauważyłem dziwne ziarno migoczące i tak jakby aparat nie łapał ostrości ,nie za bardzo wiem czym to może być spowodowane,czy jest to jakieś uszkodzenie czy kwestia ustawień.
    Raz fotki wychodzą bardzo dobrze a raz fatalne no i objawy napisałem już wyżej

marcin130
    Gość

Domyślnie

Ostrość ustawiasz sam poczytaj instrukcje obsługi. Co do poruszeń też mam tak często więc przeszedłem na statyw (bardzo ładnie wychodzi) Występuje dużo pixeli - duża rozdzielczość. Na wyświetlaczu ziarno też mam - nie wiem czemu ( ale po zrobieniu ładnie wychodzi) Sądzę że kwesta ustawień.

Domyślnie

możliwe że to kwestia ustawień dziś porozkminiam
    ale istotny jest fakt że wcześniej takie cuda jak teraz się nie działy wszystko grało idealnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sonar27 Zobacz posta
    Niedawno zakupiłem aparat Nikon Coolpix P80,od pewnego czasu zauważyłem że po zrobieniu zdjęcia są one nie ostre czasami poruszone(ale to już raczej moja wina) i występuje dużo pikseli.
    Na wyświetlaczu LCD podczas robienia fotki zauważyłem dziwne ziarno migoczące i tak jakby aparat nie łapał ostrości ,nie za bardzo wiem czym to może być spowodowane,czy jest to jakieś uszkodzenie czy kwestia ustawień.
    Raz fotki wychodzą bardzo dobrze a raz fatalne no i objawy napisałem już wyżej
    Co rozumiesz przez "występuje dużo pikseli". Jeżeli fotografujesz, bez statywu przy czasach dłuższych niż 1/20s (jeżeli używasz VR) lub 1/60s (jeżeli nie używasz VR), to raczej nie podziewaj się dobrej jakości zdjęć. Sprawdź czy ustawienia autofokusa są poprawne oraz czy masz włączony VR.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Uprawnienia umieszczania postów