Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: F60 + sb800

Domyślnie F60 + sb800

Witam,
    Posiadam to body, oraz tę błyskotkę. Mam pytanie do użytkowników podobnej konfiguracji - moja SB800 nie odczytuje (lub też body nie przesyła) informacji o ISO (w body siedzi Superia 400), oraz a ustawionej przysłonie. Czy to jest normalne, czy coś nie tak jest z aparatem?
    Lampa z D50 chodzi OK, więc to nie jej wina.

Pozdrawiam.

Domyślnie

sprawdż do której kategori jas zaliczony aparat w instrukcji lampy
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Kategoria IV

Domyślnie

Przed chwilą sprawdziłem. Mój N60 z SB-800 nie komunikuje się w sprawie przysłony i ogniskowej obiektywu. Co do ISO to nie mogę sprawdzić bo nie mam negatywu, ale o ile pamiętam tej informacji chyba też nie przekazuje.

Domyślnie

Czyli wygląda, że wszystko ok i trzeba z palca ustawiać.
    Jeszcze jak byś mógł sprawdzić, czy z SB na sankach otwiera Ci się wbudowana lampa, bo u mnie tak, a wydaje mi się, że nie powinna :/

Domyślnie

ja podobną satyacje miałem z moim f601 i sb28dx wydawało sie że powinna komunikować z aparatem a tu (_I_) . komunikuje się w jedną strone wymusza tylko prawidłowe ustawienia na aparacie tzn musisz w lampie wklepać to samo co w aparacie bo inaczej nie wyzwolisz błysku albo otworzy ci sie wbudowana lampa musisz jeszcze poszukać jakie funkcje są dostępne dla aparatów z tej grupy w instrukcji
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

W TTLu wystarczy wklepać przysłonę, ISO ustawiam raz i zapominam o nim SB800 błyska nawet bez ustawiania jej pod to, co w body (sprawdzałem bez negatywu).
    Przed chwilką strzeliłem pierwszą fotkę z kliszą w środku, ustawiłem SB tak jak body - zobaczymy co z tego wyjdzie

Jeśli o mnie chodzi to dowiedziałem się tego o co pytałem.
    Dzięki wszystkim za oddzew

Uprawnienia umieszczania postów