ALF
Ja tez bylem zadowolony z ULTRY, mialem kilka sztuk od kumpla z Agfy... a teraz nie mam z nim kontaktu.
Daj znac zkad bierzesz te filmy, gdzie mozna je dostac. Ja zaopatruje sie w fotograf-sklep ale tam ich nie maja.
Szukaj
ALF
Ja tez bylem zadowolony z ULTRY, mialem kilka sztuk od kumpla z Agfy... a teraz nie mam z nim kontaktu.
Daj znac zkad bierzesz te filmy, gdzie mozna je dostac. Ja zaopatruje sie w fotograf-sklep ale tam ich nie maja.
obecnie mam tylko 1, a kupowałem na allegro i w sklepach netowych...czasem mieli w jokerze...dawno nie widziałem![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
W ub.roku przywioałem troche zdjęć z Austriackich Alp.Część na cyfrze Canona/S70/,część na AGFIE ULTRA 100.Teraz jak je porównuje to całkowitą porażką są te cyfrowe.I ku mojej uciesze wczoraj dostałem 10-o pak AGFY ULTRA 100 z terminem do 12.2007Zamieszczone przez gALL
Już kiedyś napisałeś że cytowana AGFA jest ''kijowa''Myślę że wprowadzasz wiele czytajacych którzy jej nie uzywali w błąd.Jest to znakomity film tylko nie nadaje się do fotografowania ludzi gdyz nieprawidłowo oddaje kolor skóry i mocno podbija kolor.
bo ultra 100 jest do krajobrazu...i co ciekawe, również bdb sprawdza się w zdjęciach nocnych :P
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Hmm. A co w takim razie możecie polecić z Fuji bądz Kodaka??? Czułości takżeo od 100 do 400. Jako początkiujący w fotografii analogowej mam o filmach małe pojęcieCo proponujecie?????
__________________________________________-
Morthimer
F80, Nikkor 24-85, SB600, Lowepro...
Do krajobrazu wole Velvie 50 lub Provie 100 a nie kolorowy negatyw.
KODAK:
PROFOTO 100 bo najtanszy na rynku, juz od 8zl, a nie oznacza to ze najgorszy. Ma dosc drobne ziarno i spory kontrast, niezly do pleneru.
ELITE 200 i 400 chyba obecnie najlepsze negatywy kodaka!!! 400 szczegolnie dobra do reporterki, male ziarno i wyrazne barwy, choc nie tak nasycone jak w PROFOTO 100. To moj ulubiony z KODAKOW.
PORTRA 160NC i VC dobre do portretu, widoczna miedzy nimi roznica w oddawaniu barw (VC wersja z bardziej nasyconymi kolorami choc i tak AGFIE ULTRA nie dorowna)
FUJI:
REALA 100 to chyba rekordzista zposrod kolorowych negatywow pod wzgledem malego ziarna!!! Polecany do fotografi gdzie liczy sie odwzorowanie drobnych i subtelnych szczegolow!
SUPERIA 100 i 400 dobre niedrogie do pleneru i reporterki.
To fakt materiały znakomite,ale na negatywie że tak powiem łatwiej się fotografuje.A i rozpiętość tonalna moim zdaniem większa co ma niemałe znaczenie...Zamieszczone przez gALL
A gdzie kupileś ultrę?
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
Na Allegro.Aukcja była KUP TERAZ i trwała 2 godz. ULTRA została ściągnięta z ebay.de.Gość kupił kilka 10-o paków i jeden odsprzedał.
Skontaktuj się z nami