Jest ktoś w posiadaniu tego szkła z forumowiczów? Jak się spisuje? Na razie mało testów w internecie jest, a cena jest w miarę przystępna, zakres bdb.
Szukaj
Jest ktoś w posiadaniu tego szkła z forumowiczów? Jak się spisuje? Na razie mało testów w internecie jest, a cena jest w miarę przystępna, zakres bdb.
Polecam lekturę chociażby tego wątku:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=20168
Szkło długo oczekiwane i błyskawicznie zapomniane.
Pozdrawiam
W tamtym wątku jest więcej pogaduszek i przypuszczeń niż testów użytkowników. Ciekawi mnie czy ktoś na forum posiada takowe szkło. Cena w tej chwili na eBayu to nawet 1150zł + 80zł za wysyłkę czyli naprawdę bardzo taniutko. Nie dużo więcej niż Tamron 17-50 a zakres lepszy, wykonanie dużo mocniejsze. Tamron to plastik fantastik.
Testy jaki można znaleźć w Internecie (np optyczne.pl) pokazuja, że to szkło nie spełniło oczekiwań. Dlatego napisałem, że o nim już zapomniano.
Pozdrawiam
ja chyba byłem pierwszym który miał to szkło i nie polecam chyba ze dla zakresu i wykonania bo temu nie mozna nic zarzucic
Dxxx Fx Fxx Pxxxx
Jeśli możesz kupić za tyle co piszesz to myślę, że warto. Sam miałem dwie sztuki; pierwsza faktycznie był bardzo mydlana ale , druga już znacznie lepiej. Może to świadczyć o rozrzucie jakościowym lub o tym, że pierwsze partie były niedopracowane. Budowa mechaniczna tokiny to inna liga w porównaniu do tamrona 17-50Jeśli jesteś zainteresowany napisz na PM a wyślę jakąś fotę z tego szkła.
pozdrawiam Krzysiek
Trochę się zraziłem. Czytałem wszystko co znalazłem w internecie i jest po prostu ogromny rozrzut opini! Coś mi się zdaje że pozostaje zbierać na Nikorka 17-55. Dwa razy tyle kasy ale mam pewność że optycznie będzie bdb. Obiektywy takie jak tamronik 17-50 mnie nie interesują ze względu na ten plastik fantasik. Robi bardzo mało solidne wrażenie :/. Tokia zupełnie inna klasa ale jednak optyka zawodzi często :/.
Skontaktuj się z nami