Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie USC Lublin nocą

nie mogę się zdecydować. Czekam na opinie

Domyślnie

cz-b.
    kolorowe jest jakieś dziwne. to znaczy to podświetlenie jest tragiczne.
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
    cz-b.
    kolorowe jest jakieś dziwne. to znaczy to podświetlenie jest tragiczne.
    Kolory prosto z puszki

Domyślnie

Chyba macie racje, takie mroczniejsze to BW, szczególnie dzięki kierunkowi podświetlenia elewacji

Domyślnie

Krzywo i do tego bardzo nienaturalnie. To raczej karykatura architektury.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr w Zobacz posta
    Krzywo i do tego bardzo nienaturalnie. To raczej karykatura architektury.
    Zgadza się, bardzo lubię krzywić architekturę. Przecież prostą i dostojną widzimy na co dzień, więc dlaczego by nie pokazać jej w nienaturalnej perspektywie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gerall Zobacz posta
    Zgadza się, bardzo lubię krzywić architekturę. Przecież prostą i dostojną widzimy na co dzień, więc dlaczego by nie pokazać jej w nienaturalnej perspektywie?
    Jest taki dział "Martwa natura, abstrakcyjne", może tam ?
    Wiele było dyskusji na ten temat, osobiście przeszedłem do obozu "lepiej proste".
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

ja generalnie też jestem w tym "obozie" ale czasem rozumiem i dopuszczam inne opcje, nawet w tym dziale. To zdjęcie nie ma raczej aspiracji np. konkursowych, ale jako jakiś dokument jest ok - np. dla firmy, ktora robiła iluminację

p.s.
    na lekcjach rysunku uczono mnie, że perspektywa wygląda nienaturalnie wtedy, gdy kąt miedzy dwiema prostopadłymi ścianami ( w naszym przypadku gzyms) jest tak zniekształcony, ze na rysunku ściany są pod kątem mniejszym niż 90 stopni (to może być trudne, jak chcecie, narysuję ). Na zdjęciu Geralla kąt jest większy, więc teoretycznie powinno być ok.
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Uprawnienia umieszczania postów