Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie dobre programy ?

Witam

Jako ze juz na dniach odbieram nowy komputer zastanawiam sie jakie programy beda mi potrzebne, i nie chodzi mi tu o programy typowe do obrobki zdiec tylko wszystkie inne np. jaka pragladarka do netu jaka przegladarka do zdjec co do otwarzania filmow co do muzyki i wszystko to co powinno znalesc sie w kompie.
    Ogolne pojecie mam co jest mi potrzebne ale moze drodzy formulowicze mogli bys cie polecic jakies dobre programy i najlepiej podac linki skad je mozna pobrac.
    Moj system to XP ale mozna podac tez do innych systemow moze skorzysta z tego jeszcze ktos inny.

Pozdrawiam Andrzej
    D700,D300,N12-24 f4,N24-70 2.8,N28-70 2.8 ,N70-200 VR,AFS N50 1.4,N35 1.8 ,Sb800,sb900 ,manfrotto055d+486RC2

Domyślnie

polecam Perfect Alarm Clock dzięki niemu wstaję do pracy bez problemu

Domyślnie

Do netu Firefox lub Opera, zależy co Ci bardziej podpasuje.
    Do odtwarzania wideo polecam pakiet filtrów CCCP. W przeciwieństwie do wszystkich innych "codec packów" ten zestaw nie zawiera mnóstwa kodeków, często niekompatybilnych ze sobą i robiących śmietnik w systemie tylko filtry do odtwarzania wideo i audio (zmodyfikowany build ffdshow) oraz do obsługi poszczególnych "kontenerów" jak avi, ogm, mkv. Jest też sporo wydajniejszy od oryginalnych kodeków i zawiera dwa odtwarzacze do wyboru - Zoom Player i Media Player Classic.
    Instaluję to na czystym systemie i nie muszę się martwić, że coś nie będzie działać. Oprócz Real Video i QuickTime, ale do tego są Real Alternative i QuickTime Alternative.
    Używam Mirandy jako komunikatora, bardzo polecam, choć trzeba poświęcić trochę czasu na konfigurację.

Jak mi coś jeszcze wpadnie do głowy, to powiem.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Domyślnie

ja dodam ze na XP fajnym , bardzo konfigurowalnym klientem gg jest konnekt www.konnekt.info
    hmm co ja jeszcze na PC uzywam ... Media player classic do ogladania filmow , kodeki to k-lite codec pack.
    Odtwarzanie muzyki foobar, przegladara oczywiscie FF i tyle , oczywiscie PS CS3, NX2 i Norton Internet Security 2007
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Przegladarka WWW -- Maxthon

Mailer -- bardzo dlugo The Bat. Jakis czas temu jednak padla jedyna w Polsce bramka e-mail<>news, tak wiec ostatnimi czasy dopieszczam Thunderbirda (e-mail, news, rss, kalendarz z dwukierunkowa wymiana danych z Gopogle Calendar).

przegladarka zdjec -- ACDSee Pro

manager plikow -- Total Commander

katalogowanie nosnikow archiwalnych -- WhereIsIt?

komunikator internetowy -- Miranda IM

video -- KLite Codeck Pack i Media Player Classic

audio -- dosc dlugo FooBar, od kilku miesiecy ponownie Winamp

antywirus -- NOD 32

ftp -- na szybko klient z Total Commandera, przy dluzszych lub bardziej skomplikowanych procesach; FlashFXP

backup newralgicznych danych -- NTBackup (narzedzie systemowe) uruchamiany z batcha

zarządzanie fontami -- Linotype FontExplorer X -- zalecam duza ostroznosc w stosowaniu na PC, bo pod Windows to ciagle wersja Beta, ktora potrafi wyciac takie numery, ze sie poplakac mozna. Niemniej z pewna doza ostroznosci mozna wykorzystywac ja calkiem sprawnie -- no i jak na ten typ oprogramowania, to jest chyba najlepszy.

wypalanie płyt -- Nero z serii 6

No i to chyba wszystko jesli chodzi o dodatki.
    A baza to oczywiscie Adobe CS3 oraz NX2 (i view NX) na XP PRO SP3 PL.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

www.programs.pl > niezbednik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Przegladarka WWW -- Maxthon
    Używasz Classica czy 2.0?

Maja
    Fear leeds to anger, anger leeds to hate, hate leeds to suffering...

Domyślnie

Oczywiście, że tak, ale nie wszystko otwieram z linku, czasem trzeba wpisać adres "z palca" i wtedy się przydaje. W 2.x można tylko wybrac otwieranie każdego wpisywanego ręcznie adresu w nowym oknie. Ale to już zupełnie off-topic.
    Pozdrawiam
    Fear leeds to anger, anger leeds to hate, hate leeds to suffering...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Allemaja Zobacz posta
    Oczywiście, że tak, ale nie wszystko otwieram z linku, czasem trzeba wpisać adres "z palca" i wtedy się przydaje. W 2.x można tylko wybrac otwieranie każdego wpisywanego ręcznie adresu w nowym oknie.
    No, a to nie rozwiazuje problemu?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów