Wiesz, wtedy przeszedłem się z nimi od katedry aż do tesco, więc miałem sporo okazji...
Szukaj
Wiesz, wtedy przeszedłem się z nimi od katedry aż do tesco, więc miałem sporo okazji...
Bo nie chce mi się więcej pisać.
Mi się podoba poza jednym zdjątkiem (nr 10) To strasne niepełnosprawnej uciąłeś stopy. Poza tym koncepcja mi się widzi.
System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
Pozdrawiam Marek
Nie zgodzę się z Twoim zdaniem.Generalnie nie podoba mi się to dałeś tak dużo detali a mając możliwość wejścia w tłum idących ludzi
Detal jest bardzo istotny. Stanąć w tłumie i pstrykać fotki tłumu to potrafi każdy właściciel "małpki".
Problem pojawia się w chwili gdy ktoś chce coś zrobić inaczej niż już to zostało zrobione setki razy - pielgrzymka, tłum ludzi, setki twarzy - czy to być chciał oglądać na zdjęciach Łukasza ? Myślę, że ten mały reportaż został zrobiony w najbardziej odpowiedni sposób. Tak też pierwsze zdjęcie wprowadza nad w sytuację - autor pokazuje co będziemy oglądać - w sumie w tytule mógłby napisać tylko słowo "zobacz" a pierwsza fotografia rozwiała by wątpliwości każdego oglądającego. Foto numer jeden pokazuje miejsce w którym pielgrzymi uzupełniają płyny, zwykła fotografia, dobre b/w i myślę, że można się na chwilę przy tym zdjęciu zatrzymać i zastanowić. Foto nr 2,3,4 wielki pozytyw i pochwała dla Łukasza, który nie przeszedł obojętnie obok ludzi, którzy zwykle są niezauważani - czy ktoś z nas chciał by być niezauważony ? odpowiedzmy sobie na to pytanie oglądając te trzy fotografie... i postawmy się na miejscu autora fotografii... Nr 5 - ostrzyłbym bardziej, przełomowa chwila - pielgrzym dostaje w dłoń kubekNr 11 - typowo dla diZastera, kałuża musi być !
Z całej serii wybieram foto nr. 13 - myślę, że siostra chciała by mieć to zdjęcie...
Łukasz gratuluję Ci, nabiegałeś się ale tak jak widzisz mały wysiłek się opłacił...
Maciek doceń pracę kolegi !!!
Świetny reportaż... Brawo. Dużo sugestywnych kadrów...
Maciek docenia, ale widzi to inaczej troche.
rozmawialem z nim na ten temat i ma troche racji, a troche nie ma - powiedzmy, ze to inne spojrzenie troche.
Łukasz - stworzyłeś koncepcję pokazania pielgrzymki, koncepcję nietypową, pokazałeś pewne emocje - chwile wzruszenia, zdjęcia nakłaniają do dłuższego spojrzenia w ich stronę do tego reportaż nie narusza żadnych zasad etycznych - nie zapominajmy, że jest to pielgrzymka a nie jakaś parada... A moje zdanie jest takie, że wszystko co jest inne, wszystko co odbiega od normy, wszystko co jest zrobione sumiennie i starannie do tego przyciąga wzrok i wręcz zachęca do zastanowienia jest dobre.powiedzmy, ze to inne spojrzenie troche.
Ja jestem zachwycony! Patrzysz na zdjęcie i od razu wiesz czy będziesz chciał obejrzeć je jeszcze raz. Twoje zdjęcia są z tych co do których powraca się wielokrotnie. Pełen szacunek!
Skontaktuj się z nami