Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: exodus_dZstr

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie exodus_dZstr

witam

kilka kadrow z wyjscia grup pielgrzymkowych z lublina.

przepraszam za ilosc, ale ciezko bylo mi to okroic...
    wiecej bedzie za jakis czas na blogu, tam bez jakichs wielkich ciec, bo nikt nie bedzie mi narzekal ze sie dlugo laduje

pozdrawiam
    !dZstr

ruqasz
    Gość

Domyślnie

Łukasz, winietka, wiesz chodzi o to ze kadry są wtedy bardziej zamknięte, nie wiem czy tutaj by podziałało ale kilka zostałoby zmienionych z pstryka w fajną pracę. Generalnie nie podoba mi się to dałeś tak dużo detali a mając możliwość wejścia w tłum idących ludzi (chyab o to kaman w pielgrzymce) skupiłeś sie na fajnych detalach które niestety nie mają jakiegoś takiego osadzenia w rzeczywistości, w otoczeniu, atmosferze. Brakuje mi też takiego przemyślania w kadrach chodzi o te zamknięte kompozycje, np weżmy 16: jest tam wszystko i nic ( dwa samochody tłum ludzi skrzynki ale NIC literalnie NIC się tam szczególnego - czytelnego, nie dzieje; nie wiadomo też po cholerę przechyliłeś) Ja nie biorę sie raczej za reportaż bo nie potrafię tak wypełniać kadrów zdarzeniami. O! Np 15 fajnie Ci wyszła tam COŚ jest. Ta trójka np. co ze kwiatki?? no Łukasz... Rozumiesz taki misz masz fajen shitne fajne shitne na zmiane niemalże. Generalnie wez je wywal.Siadz na spokojnie i sie zastanów co one przedstawiają każde z osobna i czy to to samo co Ty na nich widzisz/chciałbyś zobaczyć. Trzymaj się!

Jesssus i jeszcze ten tytuł... szkoda ze nie quo vadis albo inny nocturn.

Domyślnie

Porządna reporterska robota, dobra konwersja do w&b.
    Gadają do mnie te kadry.
    MarcinWilk

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

16 gra z 17 - ale nie laczylem tego w dyptyki, tak jak napisalem nizej, nie ma tu wszsytkich zdjec, ktore zrobilem.
    nie widzialem sensu wlazenia miedzy tych ludzi, dlatego, ze nic tam specjalnego bym nie zrobil, ot wszyscy machaja i sie ciesza.

nie wiem czy widzisz, ale sklada sie to na chronologiczny ciag, a z tych detalicznych jestem bardzo zadowolony, bo gdyby to byly tylko zlepki z tlumu, to byloby to zupelnie mialkie, czemu a temu, ze nastrzlalbym jak ludzie sobie sa, bo niestety, ale bylaby to kolekcja twarzy tylko.

na bloga rzuce wiecej zdjec, takze takich 'tluomwych', ale jak znajde cos do zlepienia ich w jakas taka jakby prezentacje, bo nie chce mi sie dodawac zdjec po kolei i po kolei i po kolei.

Domyślnie

Trochę mi się dłużyło po 10 zdjęciu, chyba dałbym mniej. 5 ładnie uzupełnia reportaż, ale bez szerszych planów wcześniej nic by nie znaczyła. Kałuża na 11 jest chyba najciekawsza, ale brakuje mi tam jakiegoś wyraźnego motywu pielgrzymkowego. Jak bym inaczej podszedł do tematu, starałbym się wyłowić emocje z tłumu. 17 nie rozumiem. 13 hmm po co tyle tła, skadrowałbym ciaśniej.

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

a powiem Ci, ze jest za malo nawet, bo ze 13o odsialem z 5o, z 5o zostalo ~35 a tu wybralem 17...
    emocje...wszyscy sie cieszyli, straszna nuda

Domyślnie

a może właśnie to byłoby ciekawe, radość pielgrzymów, smutek żegnających... w reportażu musi być kontrast

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

heh, wlasnie mowie o tym, ze kontrastow to tam zadnych nie bylo, jak jeden maz sie wszyscy cieszyli
    ani jednego smutnego czlowieka nie widzialem, jak jakas zbiorowa hipnoza

Domyślnie

Hmm rok czy dwa lata temu jak robiłem reportaż z wyjścia pielgrzymów, to nie tylko się cieszyli. Rzucali się na szyję z płaczem, machali zapłakani chusteczkami itp. Widać akurat nie trafiłeś na takich

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

oo, ja nie mialem takich akcji...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów